Prețul final al lucrărilor de la aeroportul din Maramureș a crescut. La câte milioane de lei a ajuns contractul
Contract de milioane de lei pentru extinderea Aeroportului din Maramureș

Unele majorări de preț au loc exact în timpul licitației. Deși procedura transparentă ar putea să determine firmele să scadă profitul pentru a avea unde să lucreze. Există cazuri în care lucrurile se petrec exact invers. Printre factorii care stau la baza acestei anomalii sunt condițiile restrictive și reaua voință a autorităților. Vă prezentăm cazul Aeroportului Maramureș unde prețul final al lucrărilor a crescut cu 16 milioane  de lei exact atunci când noi ne așteptam să scadă.

Concrete and Design Solutions și Concelex vor încasa banii pentru extinderea Aeroportului din Maramureș. Prețul ofertei a contat numai 49% la desemnarea câștigătorilor. Calculul punctajului la licitația organizată a conținut nu mai puțin de nouă parametrii.

Planul de implementare și perioada de garanție au avut împreună o pondere de 25 de procente. Restul punctajului a fost acordat pentru experiența angajaților implicați în proiect.

3.3 factori evaluare
Ponderea prețului ofertei 49%
Planul de implementare a contractului (PIC) si perioada de garanție au avut împreună 25 de procente

Oricum, aceste amănunte nu au contat. La licitație au fost trimise trei oferte, iar două au fost declarate neconforme.

Pe Bani Publici ED.3 EP.9 - Aeroportul din Maramureș

Prețul pentru execuția lucrărilor  de la aeroportul din Maramureș se ridică la aproximativ 120 de milioane de lei

Așa se face că prețul pentru execuția lucrărilor, în loc să scadă în urma licitației a crescut. Atunci cand au lansat procedura, autoritățile estimaseră că vor avea de plată 104 milioane de lei. În final, în lipsa concurenței s-a semnat un contract în valoare de aproape 120 de milioane de lei.

3.3 valaorea contractului 119 mil
Prețul contractului de aproximativ de 120 de milioane de lei

Cele nouă criterii de selecție au speriat ofertanții care s-au temut de interpretări arbitrare la o licitație la care valoarea lucrărilor nu conta. Am încercat fără succes să aflăm de la instituția publică modalitatea prin care valoarea atribuită a ajuns să fie mai mare decât cea bugetată.

3.3 valaore estimata 104 mil si oferte retrase
Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 104 milioane de lei

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *