suplimente alimentare

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca vrea să construiască un Centru de Transfer Tehnologic Biotech în valoare de 4 milioane de euro. Companiile ce se ocupă de realizarea suplimentelor alimentare precum: extracte din plante, probiotice incapsulate, jeleuri fortifiate vor beneficia de facilități și servicii informaționale și tehnologice, prin crearea unui centru de transfer tehnologic unde le va asigura un spațiu corespunzător desfășurării activităților.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară deține un teren cu o suprafață de 6646 de mp pe care sunt construite deja trei corpuri de clădire, iar unul din aceste corpuri urmează să fie dărmat pentru a se putea realiza construirea Centrului de Transfer Tehnologic. Proiectul presupune realizarea unei clădiri cu un regim de înălțime format din demisol, parter și 3 etaje, unde vor fi realizate spații administrative, laboratoare, săli de demonstrație, săli de extracție și prototipare, săli de conferințe și alte spații adiacente.

Lucrările aferente proiectului presupun:

  • Construirea unei unități de transfer tehnologic.
  • Creșterea numărului de transferuri tehnologice realizate de ITT cu 5 transferuri tehnologice.
  • Creșterea numărului de servicii de transfer tehnologic cu 5 servicii de transfer tehnologic.
  • Creșterea numărului de activități internaționale.

Realizarea centrului de transfer tehnologic, cât și oferirea serviciilor specifice în domeniul suplimentelor alimentare, vor contribui la dezvoltarea unor IMM-uri cu grad ridicat de specializare, care vor fi capabile să livreze și să vândă produse superioare din punct de vedere al calității si cu un grad ridicat de competitivitate pe piață.

Valoarea totală a investiției este de 19,2 milioane de lei, cu TVA, adică 4 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional în proporție de 44%, din fonduri alocate din Bugetul Național în proporție de 8% și fonduri alocate prin cofinanțare de către beneficiar în proporție de 48%. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 septembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *