Florescu PMP
Adrian Florescu

Fost consilier, șef serviciu și apoi director general adjunct la Garda Națională de Mediu – Comisariatul General (în perioada 2010-2012), Adrian Constantin Florescu este, din anul 2016, consilier general al Capitalei. Florescu Adrian a ocupat un loc în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) după ce a candidat pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP).
Constantin Florescu este, potrivit declarației de interese, președinte al Asociației Eco Lighting Collect București, dar și membru în Consiliul de Administrație al companiei Ordine și Protecție Sector 3 SRL, înființată în anul 2017 de Primăria sectorului 3.
Așa cum era de așteptat, Adrian Constantin Florescu are o situație materială bună. El deține două terenuri intravilane situate în județul Ilfov – unul de 9.600 de mp în comuna Glina, cumpărat în anul 2006 și unul de 1.500 de mp în orașul Pantelimon, achiziționat în anul 2008. Totodată, Adrian Florescu deține 30% dintr-un teren intravilan cu suprafața de 8.800 de mp situat în București, dar și un apartament de 63 de mp aflat în Capitală, pe care l-a cumpărat în anul 1995.
Florescu Constantin Adrian mai deține un Renault Megane fabricat în anul 2008, dar și o colecție de ceasuri și bijuterii a căror valoare se ridică la 30.000 de euro. În plus, Florescu Adrian Constantin are în conturi 95.000 de euro și 25.000 de lei.
Potrivit declarației de avere, Florescu Adrian Constantin a vândut, în 2017, partea sa (25%) dintr-un teren intravilan de 2.500 de mp situat în București contra sumei de 105.000 de euro. În același document, Adrian Constantin Florescu a declarat un împrumut în valoare de 200.000 de euro, scadent în 2018, obținut de la Nicolae Stoian. Interesant este că același împrumut este menționat și în declarația de avere depusă de Florescu Adrian în anul 2010, singura diferență fiind faptul că împrumutul a fost contractat în anul 2006 și era scadent în 2015.
În anul 2017, Constantin Adrian Florescu a câștigat circa 130.000 de lei în calitate de președinte al Asociației Eco Lighting Collect, aproape 43.000 de lei din indemnizația de consilier general și aproximativ 5.000 de lei de la Ordine și Protecție Sector 3 SRL. Soția consilierului general a câștigat anul trecut 50.000 de lei ca angajată a Teatrului de Operetă Ion Dacian, 4.000 de lei de la Social Team SRL și 500 de lei de la Her Boutique Center SRL.
Mai interesantă pare a fi soția consilierului general. În trecut, Raluca Valentina Florescu Herciu a deținut acțiuni în două companii, alături de personaje controversate, fără a obține însă rezultate notabile la capitolul profit.
Astfel, în anul 2010, Raluca Florescu Herciu a fondat Omnia Green SRL, alături de compania Omniagrup Management SRL, Constantin Popescu și Hîncu Mihaela Sorina– fost director general al Agenției de Sănătate Publică din cadrul MInisterului Transporturilor (în anul 2011). Ea a fost acuzata de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, aderare la grup infracțional organizat, toate în forma continuată, pentru că l-ar fi ajutat pe patronul firmei Lumi SRL Iași, medicul veterinar Tonel Ursachi, să obțină ilegal contracte supraevaluate pentru dezinfecție, însă la final a fost achitată.
Până în 2011, administrator al firmei Omnia Green SRL a fost Mihaela Irene Ghimeș, nimeni alta decât nepoata lui Marius Mihăiță, secretar la Primăria sectorului 3, posesor al unei averi impresionante și, desigur, urmărit penal. Dealtfel și nepoata lui, Ghimeș Mihaela Irene este angajată tot la stat, tot în sectorul 3, în cadrul DGASPC și are o situație material de invidiat. Tânăra are două spații comerciale în București, trei terenuri intravilane în București și Ilfov și nu mai puțin de patru mașini.
În 2011, Mihaela Irene Ghimeș și Hîncu Mihaela Sorina au ieșit din firmă. În anul 2017, și ceilalți doi cofondatori au renunțat la părțile sociale deținute în cadrul firmei în favoarea Rucsandrei Ioana Florescu și a Simonei Rainea, apropiată a Gabrielei Firea.
Tot în anul 2010, Raluca Valentina Herciu Florescu a pus bazele companiei Saphir Green Consulting SRL, tot împreună cu Hîncu Mihaela Sorina, Ghimeș Mihaela Irene și compania Omniagrup Management SRL, care au ieșit din combinație un an mai târziu.
Interesantă este și compania Omniagrup Management SRL, care a fost fondată în anul 2009, de Ghimeș Mihaela Irene și OMNIAGROUP CONSULTANTS LIMITED, cu sediul în Insulele Virgine Britanice.
În anul 2015, Raluca Herciu Florescu a pus bazele unei noi firme, alături de Claudia Alia Gheorghe. Este vorba despre Social Team SRL, ală cărei obiecte principale de activitate sunt coafură și alte activități de înfrumusețare și activități ale centrelor de fitness. În 2016, firma a înregistrat pierderi de peste 230.000 de lei, în condițiile în care cifra de afaceri nu a depășit 50.000 de lei.
În anul 2017, Raluca Valentina Florescu Herciu a înființat o nouă firmă: Her Boutique Center SRL, care se ocupă cu activități ale centrelor de fitness.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *