Coșocariu Alexandru Dan
Alexandru Dan Coșocariu, PNL Sector 3

Alexandru Dan Coșocariu este un politician liberal care a fost ales în Consiliul Local al Sectorului 3 din partea USL (PNL – PSD – PC) în anul 2012. Născut la data de 14 decembrie 1982, Alexandru Coșocariu
face parte din tânra generație de politicieni din PNL.
El a făcut parte din controversata Comisie de Urbanism a Sectorului 3 care a aprobat în trecut mai multe proiecte discutabile și contestate de societatea civilă. În 2016, el și-a încercat norocul la Consiliul General al Muncipiului București dar a fost repartizat pe un ne-eligibil loc 15 pe lista PNL pentru CGMB și pe locul 33 pe lista pentru consilieri locali. În toamna aceluiași an a Alexandru Dan Coșocariu a fost din nou un candidat de umplutură la alegerile parlamentare. El a candidat pentru un loc la Camera Deputaților din partea PNL București fiind al 18-lea pe lista partidului.
Coșocariu este din Ploiești și a absolvit Liceul Nichita Stănescu din localitate. El a venit în București pentru a urma cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București. Nu există date despre activitatea pe care a desfășurat-o între 2005 când a absolvit facultatea și 2012 când a devenit consilier local.
Conform declarației de avere, Coșocariu a intrat în consiliul local sărac și a ieșit tot sărac. Din 2012 până în 2016 el a declarat un teren în comuna Afumați și unul în Buzău și două case construite pe terenurile respective, cea din Afumați având impresionanta dimensiune de 288 mp. Aceleași declarații menționează un Volkswagen din 2007, o Dacia 1310 din 1989 și un Ford Sierra de aceiași vârstă cu Dacia.
Alexandru Coșocariu are de recuperat de mai mulți ani un împrumut de la Iancu Alexandru Codruț, un apicultor din comuna Mereni, județul Buzău. Consilierul a declarat, de asemenea, datorii la Banc Post în valoare de 85.000 de euro și un venit de, atenție, 341 lei pe lună de la Consiliul Local. Soția, Irina Alexandra Coșocariu a câștigat, în medie, 3000 de lei ca analist la Banc Post. Declarațiile de interese depuse de Coșocariu au fost goale în toți anii de mandat. Cu toate acestea, în 2016 apare pe lista de donatori ai PNL cu suma de 117.000 lei (în condițiile în care în cei patru ani de mandat a câștigat 16000 lei, de aproape 10 ori mai puțin).
Abia după ce a încetat mandatul de consilier local, iar la alegerile din 2016 nu a câștigat o nouă funcție publică, Alexandru Coșocariu a început să câștige din activitățile politice. El a fost numit administrator la o firmă a Consiliului Local al Sectorului 3.
Acest lucru alimentează zvonurile de blat între PNL și PSD în acest sector al Bucureștiului, mai ales că numirea a fost parafată de primarul social democrat Robert Negoiță. Dan Alexandru Coșocariu a primit drept premiu pentru funcția de administrator al Algorythm Residențial S3 SRL suma de 8000 de lei lunar. Firma a fost înființată în aprilie 2017, iar Coșocariu a cerut salariu de administrator în luna mai printr-o adresă adresată adversarului său politic Robert Negoiță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *