Adrian Turmac

George Adrian Turmac este un politician local care a intrat în 2016 în Consiliul Local al Sectorului 4 din partea Partidului Național Liberal.

Absolvent al Academiei de Științe Economice, Adrian Turmac și-a încercat pentru prima dată norocul în politică la doar 25 de ani. La alegerile locale din 2012 el a candidat pentru un loc în Consiliul Local al sectorului 4.

Pe atunci proaspăt angajat la RATB, ca economist, Adrian George Turmac nu și-a atins scopul. În 2016, el a candidat din nou, tot pe listele PNL, de data aceasta reușind să ocupe postul vizat.

Adrian Turmac – controverse

În anul 2018, George Turmac s-a căsătorit cu Aura Poterașu, fostă jurnalistă, devenită, între timp, bugetar. Și mama consilierului local, Lenuș-Dora Turmac, este tot bugetar, fiind angajată a S.C. Amenajarea Domeniului Public 4 S.A. Compania este cunoscută ca reprezentând „pușculița de bani” a primarilor din Sectorul 4.

Faptul că mama politicianului lucra acolo a reprezentat un continuu conflict de interese. Adrian Turmac a ales să activeze chiar în comisia care supraveghea domeniul public. Aceasta nu este singura controversă a liberalului.

Soția sa este celebră, dar nu se mândrește cu acest gen de celebritate. Fostă prezentatoare la TVR, Aura Poterașu a intrat în atenția presei când a fost anchetată în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Ea a fost martoră în dosar alături de Robert Negoiță. După finalizarea anchetei, Aura Turmac, fostă Poterașu a plecat de la TVR direct la firma lui Negoiță. La un an a ajuns la Primăria Sector 3 ca directoare.

Averea lui Turmac

George Adrian Turmac și soția sa, Aura Cristina Turmac, dețin două apartamente în București. Primul, cu suprafața de circa 55 mp, a fost achiziționat în 2015 de Aura Turmac. În 2019, soții Turmac au cumpărat un alt apartament, de peste 70 mp, prin credit ipotecar. Turmac George are și un autoturism marca Opel, fabricat în anul 2017.

Familia Turmac are și datorii în valoare de aproximativ 560.000 de lei. Este vorba despre trei credite. Pe de altă parte, Adrian Turmac trebuie să primească 70.000 de lei de la părinții săi (Nicolae și Lenuș-Dora Turmac).

A taxat de două ori invitații la nuntă

Adrian Turmac și soția sa au declarat în 2019 faptul că au încasat 285.000 de lei și 25.000 de euro de la nuntă. Ei au mai declarat și 21.300 de lei de la botez, semn că petrecerea a fost mai restrânsă.

În urmă cu un an, soții Turmac declaraseră venituri de aproape 100.000 de lei din organizarea unei petreceri pentru cununia civilă. Soții Turmac au încasat și cei 1500 lei oferiți de Gabriela Firea pentru tinerii căsătoriți.

Afacerist tomnatec

Din 2012 și până în 2017 Turmac a avut, parafrazându-l pe Caragiale „remunerație mică, după buget”. El a trăit din salariul de funcționar RATB. În 2016 declara venituri de 26.692 lei (2200 lei/lună). După accederea în Consiliul Local el a mai primit anual suma de 17223 lei. În 2018 deja primea sume importante de la consiliul local. Motivul era reprezentat de faptul că intrase într-o comisie remunerată consistent.

Tot atunci el a decis să se mute de la RATB în mediul privat. A ales firma Nopark System SRL. Firma dorește să implementeze un sistem de blocare a mașinilor parcate neregulamentar. Teoretic primăriile sunt principalii clienți, iar angajarea unui consilier local duce ușor spre incompatibilitate.

George Turmac a deținut, până la finalul lunii iunie 2020, 50% din Castor Brichet Ograda SRL. Firma se ocupă cu fabricarea peleților din rumeguș. În 2018 compania a raportat pierderi de peste 75.000 de lei.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *