Andreea Birdeanu
Birdeanu, PSD

Andreea Raluca Bîrdeanu reprezintă încă un nume pe lista debutanților PSD la alegerile locale care au avut loc în anul 2016. Andreea Bîrdeanu a candidat atunci, pe listele Alianței electorale PSD + UNPR, pentru un post de consilier în Consiliul General al Municipiului București, pe care l-a și obținut.
Născută în Motru, în 1986, Raluca Bîrdeanu este, potrivit declarației de interese, membru al Asociației pentru Voluntariat Social, membru al Asociației Studenților din Politehnică, dar și președinte al Uniunii Naționale a Tuturor Studenților din România. Totodată, Bîrdeanu Andreea este asociat unic și administrator al SC Maymu Travel, fondată în anul 2015 și care potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, nu a avut o evoluție demnă de luat în seamă.
Ceva mai interesant este faptul că, în anul 2013, Bîrdeanu Raluca Andreea a fondat firma SC Joy Joy Stores SRL alături de Gabriel Petrea, invenția Ecaterinei Andronescu din vremea când Petrea era lider al studenților din Regie. Joy Joy Stores operează un magazin online de decorațiuni interioare și exterioare pentru casă și grădină.
Bîrdeanu Andreea a renunțat atât la calitatea de administrator, cât și la părțile sociale deținute la SC Joy Joy Stores SRL în 2016, după alegerile locale. Aceasta nu este singura legătură dintre Andreea Bîrdeanu și Gabriel Petrea.
În anul 2016, înainte de a fi aleasă consilier la Primăria Capitalei, Raluca Andreea Bîrdeanu era specialist relații publice în cadrul firmei SC Solid Consult Time SRL, deținută de Gabriel și Victor Petrea.
În afară de activitatea de la firma fraților Petrea, Raluca Bîrdeanu a primit aproape 3500 de lei de la Uniunea Națională a Tuturor Studenților unde, se pare că a activat ca și manager de proiect. Ea a mai fost remunerată și de Asociația pentru Voluntariat Social din comuna Clinceni. La acest ONG, Raluca Bîrdeanu a fost „specialist în recrutare”. Practic ea a găsit voluntarii pe care i-a determinat să facă voluntariat, dar pentru asta a primit bani.
Această abilitate antreprenorială a fost deprinsă probabil de Andreea Bîrdeanu în timpul proiectului POSDRU/176/3.1/S/150471 al cărei beneficiară a fost în 2013.
În 2017, tânăra speranță a studențimii social democrate a încasat 13000 de lei și de la Maymu Travel, o firmă pe care din puținul ei a și împrumutat-o cu 100.000 de lei un an mai târziu. Maymu Travel a solicitat în 2015 licență pentru agențiile de turism dar a renunțat la aceasta un an mai târziu. În anul în care a operat cu licență, firma la care Andreea Bîrdeanu este asociat și administrator a rulat aproximativ 100.000 de euro.
Venitul principal al Andreei Bîrdeanu a fost reprezentat și în 2017 și în 2018 de salariul de aproape 33.000 de lei de la Politehnica București, unde deținea funcția de șef birou Casa de Oaspeți.
Cu toate acestea, consiliera de la Primăria Capitalei nu este o fată săracă. Prin intermediul Uniunii Naționale a Tuturor Studenților din România ea gestionează proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiuniea de Sud Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”. Acest proiect mamut este finanțat de Uniunea Europeană cu 11 milioane de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *