Cătălin Grozavu
PSD

Cătălin Grozavu

Cătălin Grozavu este fost membru al Consiliului Local Sectorul 4. În 2016, când a candidat pe listele Alianței electorale PSD+UNPR, Grozavu Cătălin avea doar 27 de ani. El era inculpat pentru evaziune, spălare de bani și fals, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 54 de milioane de euro. Așa se face că în politică a ales să fie prieten cu reprezentantul Clanului Sportivilor, Puiu Florian.

Dosarul cu pricina privea reciclarea fictivă a deșeurilor produse de mai multe companii naționale și multinaționale. Printre firmele anchetate se numără Session Recycle și Green Session. În perioada vizată de anchetă acestea l-au avut ca administrator pe Cătălin Grozavu.

“Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că, în fapt, activitatea infracționala a fost derulată prin intermediul celor două societăți, respectiv Session Recycle SRL şi Green Session SRL, de numiţii Grozavu Cătălin, Roşca Doru George şi Moloiu Iuliu Claudiu, care au fost sprijiniţi de numiţii Şolea Florin Mihai, Necula Mihai Alexandru şi Gheorghe Meri, toţi aceştia fiind beneficiari direcţi ai sumelor de bani rezultate din săvârşirea infracţiunilor”, se arată într-o ordonanţă a Parchetului General.

Cătălin Grozavu – averea

În anul 2014, politicianul deținea 10% din Session Recycle SRL, fiind, totodată, administratorul companiei. El a devenit acționar și administrator în anul 2009, când avea doar 20 de ani.

În perioada 2013 – 2014 social-democratul a fost administrator al Green Session SRL. Dealtfel, mama lui, Gabriela Grozavu, era unul dintre acționari.

Grozavu și Doru – George Roșca au o istorie împreună în materie de business. În 2011, cei doi au fondat Rogreta Invest SRL. În 2013, politicianul s-a retras din companie.

La finalul lui 2014, George Grozavu, fratele politicianului și Doru – George Roșca au fondat Element Recycling SRL. În anul următor a fost cooptată în acționariat Grozavu Ionica Simona, soția PSD-istului.

Cariera politică a lui Grozavu s-a încheiat în septembrie 2018, când și-a încetat mandatul de consilier local.

În anul 2010, Cătălin Grozavu a cumpărat o treime dintr-un teren intravilan. Terenul cu suprafața de 3.000 de mp este situat în Popești Leordeni, jud. Ilfov.

Consilierul a fost căsătorit și are doi copii – un băiat și o fată. Cătălin Grozavu are și un frate, George Grozavu, mai mare cu patru ani.

Problemele au continuat și în anul 2019 pentru Cătălin Grozavu, care a primit o amendă în valoare de 100 de lei de la Agenția Națională de Integritate. El nu își depusese declarațiile de avere și de interese în termenul stabilit de lege.

Related posts

Ludovic Orban crede că Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” în scandalul prezentării publice cu cătușe la mâini

Constantinescu Gabriel

Ministrul dezvoltării s-a autodenunțat la DNA. Ion Ștefan a reacționat după acuzații de corupție aduse la România TV

Constantinescu Gabriel

Marcel Marineață

Mircea Azar

Starea de alertă este prelungită de Guvern, pentru că nu mai este nevoie de votul Parlamentului. Răsturnare de situație

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea, numărul 1 pe listele PSD la alegerile parlamentare. Și Marcel Ciolacu va candida

Constantinescu Gabriel

Ionela Marinescu

George Dumitrescu

Leave a Comment