Marian Bumbar este absolvent al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”. Politicianul este inginer licențiat în Radioelectronică. Bumbar a absolvit un masterat în știința computerelor la Academia Națională de Apărare a Japoniei.

Bumbar este unul dintre numele noi din politica românească. El a candidat în 2016 pe listele USR pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). În prezent politicianul este consultant de afaceri, manager și administrator al unei firme de software.

Bumbar Marian deține jumătate dintr-un teren intravilan cu suprafața de aproape 800 de mp situat în Techirghiol. Politicianul a achiziționat terenul în anul 2006, împreună cu Ana Bumbar. El mai are și un apartament cu suprafața de circa 100 de mp în Capitală.

Bumbar Marian nu are datorii, dar nici bani puși deoparte. Potrivit declarației de avere, USR-istul a împrumutat-o pe Ana Bumbar cu 50.000 de euro. Conform aceluiași document, consilierul a câștigat, în 2017, aproape 13.000 de lei în calitate de angajat al Lustik AMT, 11.000 de lei din indemnizația de consilier general, dar și peste 31.000 de euro din activitatea de consultanță.

Marian Bumbar – afacerile

Potrivit declarației de interese, politicianul este acționar la Lustik AMT. El a fondat societatea pe care în anul 2005, împreună cu Ana Bumbar. În 2007, cei doi frați au cooptat în firmă societatea japoneză E&M S.A., care a majorat capitalul social cu patru milioane de yeni, ajungând astfel să dețină 80% din acțiuni.

Frații Bumbar au rămas cu câte zece procente din firma pe care au înființat-o. E&M SA este reprezentată de Iwaki Norihiko, preşedintele Comitetului Economic Japonia – România. În 2012, a apărut un nou acționar japonez – Noma Fukuhiko, iar Marian Bumbar a fost numit în funcția de administrator al companiei. Cu toate acestea, firma nu a avut rezultate remarcabile. Potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, în 2017 compania a raportat un profit care abia a depășit 21.000 de lei și o cifră de afaceri netă de circa 43.000 de lei.

Totodată, Bumbar Marian este administrator al companiei nipone E&M Corporation, care, în anul 2007 a înființat E&M România. De asemenea, Marian Bumbar este vicepreședinte al Asociației de Afaceri Româno-Japoneze și vicepreședinte al filialei USR București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *