Vieru Manuel

Manuel – Augustin Vieru este unul dintre personajele cvasinecunoscute de pe scena politică românească. De profesie antropolog, Vieru Manuel – Augustin este, din 2016, consilier local la primăria sectorului 1 din București. Politicianul, care a candidat pe listele USR, este căsătorit cu Luminița Anne – Marie Vieru.

Cei doi soți au o situație financiară bună. Manuel și Luminița Vieru au cumpărat, în 1992, un apartament cu suprafața de 47 mp, situat în sectorul 4 din București.

În 2017, Augustin Vieru a moștenit un apartament de 55 mp situat în sectorul 1 din Capitală. Tot atunci el a mai moștenit o casă de vacanță de 54 mp și un teren intravilan de circa 1000 mp,  aflate în comuna Butimanu din jud. Dâmbovița.  Potrivit declarației de avere, consilierul local deține și un autoturism marca Nissan, fabricat în 2006.

Soții Vieru au în conturi 32.000 de dolari și 35.000 de euro.

În anul 2019, Vieru Manuel – Augustin a câștigat aproape 16.000 de lei. Bărbatul a primit circa 13.000 de lei din indemnizația de consilier local, peste 700 de lei din drepturi de autor și 2.500 de lei reprezentând dobânzi.

Anul trecut, soția consilierului local a încasat aproape 1.000 de lei din drepturi de autor.

Traseul profesional al lui Manuel Vieru

Conform CV-ului său, Augustin Vieru este artist independent.

El și-a început cariera în anul 1994, ca referent la editura Albatros. Tot în anii 90, Augustin Vieru a fost secretar de redacție la Tineretul liber, redactor la cotidianul Curentul și redactor-șef  al săptămânalului „L`Italiano Qui”. În anul 2006, Augustin Vieru era impresar artistic. Ulterior, el a lucrat ca producător și artist independent.

Manuel Vieru a urmat cursurile Școlii Populare de Arte din București. El a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei și un master în Antropologie Culturală la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *