Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că reforma „amplă” a companiilor de stat presupune eficientizarea acestora, o creştere a competitivităţii şi a cifrei de afaceri şi nu e legată strict de disponibilizări.

„Să existe o eficientizare a companiilor, de reducere a costurilor care nu se justifică, evident o creştere a cifrei de afaceri, o creştere a competitivităţii companiilor care sunt administrate de stat”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban: Reforma companiilor de stat nu e legată strict de disponibilizări

„O reformă mai amplă, care nu e legată strict de disponibilizări, e vorba de o restructurare a costurilor, de o eficientizare, de o ocupare a unei poziţii mai bună pe piaţă, de o utilizare mai eficientă a resurselor care există la dispoziţia acestor companii”, a afirmat Ludovic Orban la Parlament.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat, marți, că reforma în ceea ce privește sporurile acordate bugetarilor va fi făcută printr-un proiect de lege la Ministerul Muncii.  Orban a spus că trebuie o analiză serioasă a acestor sporuri și trebuie eliminate cele care se acordă în cazuri fără justificare și păstrate cele precum în domeniul medical.

La instalarea Guvernului, când am prezentat proiectul de buget, am susținut ca sporul de condiții deosebite, care se acorda în proporție de 15%, să se acorde în sumă fixă”, a declarat Ludovic Orban potrivit  Digi 24.

„În ceea ce privește reforma în doemniul sporurilor, ea va fi făcută odată cu adoptarea legii salarizării. Din punctul meu de vedere, trebuie o analiză foarte serioasă a acestor sporuri. Sunt niște sporuri care nu-și au justificare. Sporul de condiție vătămătoare, dacă este considerată radiația antenei sau radiația calcultaorului condiție vătămătoare, din punctul meu de vedere nu se poate acorda acest spor”, a mai spus Ludovic Orban.

„Problema este că pe lângă revizuirea legislației, este necesară o revizuire a actelor normative de rang secundar. Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de guvern sau ordine de ministru în care s-a hotărât ca să se acorde spor de condiții deosebite, de toxicitate pentru antenă pe bloc sau pentru calculator sau pentru praf sau alte condiții deosebite”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *