Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, spune că nu vrea să intre în politică.

Invitat la emisiunea „La Cină”, medicul a spus că își dorește să practice medicina în continuare. Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit că și-a dorit dintotdeauna să urmeze această meserie și că cel care l-a insiprat a fost medicul de familie din Izvoru.

Valeriu Gheorghiță: „Ar fi păcat să renunț la ce am obținut după atâta muncă”

„Categoric nu. Ştiu aceste situaţii, dar nu este cazul meu. Îmi doresc foarte mult să practic medicina în continuare, să fiu alături de colegii mei, de pacienţi, de studenţi, îmi doresc să mă dezvolt din punctul de vedere al profesiei universitare, academice. Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi mi-am dorit şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o emisiune difuzată sâmbătă la Digi 24.
Întrebat cine l-a anunţat că a fost desemnat la coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a făcut acest lucru şi că nu şi-a imaginat vreodată că va ajunge să coordoneze campania.
„Dintotdeauna mi-a dorit să devin medic. Cine m-a inspirat este medicul nostru de familie din Izvoru, în care mama a avut foarte mare încredere. (…) Am văzut în medicul meu de familie o persoană pe care mi-am dorit să o urmez din punct de vedere profesional”, a mai povestit Valeriu Gheorghiţă.
Întrebat de ce a ales să fie medic militar, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că a ales Facultatea de medicină militară de la Târgu Mureş pentru că i s-a părut „mult mai provocator şi ca admitere”, fiind doar 10 locuri atunci când a dat examen, dar şi pentru că a ţinut cont de faptul că a fost un mediu în care a considerat că se poate dezvolta mai bine.
De asemenea, întrebat când crede că România va reveni la normalitate, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „Cred că undeva în iulie-august uşor-uşor vom intra într-o normalitate care va fi din ce în ce mai concretizată, probabil pe măsură de nivelul de acoperire vaccinală va creşte undeva peste50-60%”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *