Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, luni, că, deocamdată, nu ia în calcul o candidatură la preşedinţia USR PLUS.

La finalul unei discuţii la grupul parlamentar al USR PLUS, Drulă a susţinut că a discutat doar despre ministerul pe care îl coordonează, respectiv despre activitatea şi stadiul proiectelor de investiţii.

Această discuţie pe care am avut-o la grupul parlamentar USR PLUS a fost strict despre domeniul pe care îl gestionez politic – Ministerul Transporturilor”, a spus el.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură, Cătălin Drulă a răspuns: „Nu la acest moment, nu”.

Potrivit ministrului Cătălin Drulă, în cazul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, are loc un dialog cu Comisia Europeană.

A ieşit mai mult vâlvă, mai mult politizată în spaţiul public. Aşa se negociază astfel de programe – e un dialog, sunt neclarităţi. (…) Chiar astăzi o să avem un dialog cu experţii Comisiei Europene, unde o să lămurim două-trei dintre aceste clarificări care au fost cerute”, spune ministrul Cătălin Drulă.

„Deocamdată, suntem foarte optimişti. (…) Vreau să fiu de-a dreptul bucuros şi triumfalist în momentul în care îl avem aprobat. Ştiu ce am spus acolo în program, ştiu cât sunt de importante aceste proiecte pentru România, unele sunt deja demarate (…) şi sunt foarte optimist că vor fi finanţate din PNRR”, a susţinut ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Totodată,ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că, în medie, în ultima săptămână au fost peste 1.000 de pasageri pe zi la trenul Gara de Nord-Otopeni. ”E o creştere semnificativă şi vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri – 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni”, anunţă ministrul.

„Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână. E o creştere semnificativă şi vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% faţă de perioada similară a anului 2019)”, a scris, luni, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *