Premierul Florin Cîțu a votat, marți, în Senat, împotriva cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis la legea privind educația sexuală. Ulterior, acesta a declarat la TVR că este „supărat” după votul din Senat. Întrebat despre votul colegilor săi, Florin Cîțu a spus „Aș fi votat altfel”.

Potrivit înregistrării votului, premierul  Cîțu a votat împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis.

Florin Cîțu a votat împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală

Votul înregistrat online al premierului este pentru respingerea cererii președintelui și pentru păstrarea legii în forma actuală, în care educația sexuală este înlocuită cu educație sanitară, iar participarea la ore se face doar cu acordul părinților, scrie Digi 24.

Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparență și le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluția a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educației, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor și va introduce această oră”, a spus, marți seara, Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a spus că educația sexuală va fi introdusă în școală într-un curs de „educație pentru viață”, începând de anul viitor, și că părinții care nu sunt de acord își vor putea retrage copiii, la fel cum se întâmplă în cazul orelor de religie. 

Totodată, premierul Florin Cîțu spune că datele Eurostat privind nivelul prețurilor pentru bunurile de consum și servicii în UE confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente. Astfel el afirmă că “«explozia» prețurilor” este un “fake news”.

„Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! P.S. Așa mai omorâm un fake news despre «explozia» prețurilor”, a scris, miercuri, premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

În 2020, cel mai ridicat nivel al preţurilor în Uniunea Europeană s-a înregistrat în Danemarca (141% din media UE), Irlanda şi Luxemburg (fiecare cu 136%), Suedia (130%) şi Finlanda (126%).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *