Apa caldă este o raritate în București, și situația nu se va schimba

Apa caldă este o raritate în București, și situația nu se va schimba prea curând, spune primarul general Nicușor Dan. Veșnicele probleme tehnice ale Termoenergetica sunt rezolvate greu, investițiile în rețeaua veche de peste 50 de ani abia au început, așa că bucureștenii se pot bucura în cel mai bun caz de apă rece pe conducta de apă caldă, pe care să o plătească, desigur, la prețul celei încălzite.

Problemele cu apa caldă se vor reduce treptat, însă nu vor dispărea complet, întrucât persistă de cel puţin 10 ani, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El spune că anul acesta se vor înlocui mai mulți kilometri de conducte decât în anii trecuți. Primarul general a găsit chiar și o corelare cu războiul din Ucraina.

Problemele cu apa caldă o să se reducă treptat, dar ele nu vor dispărea cu totul, pentru că problema cu apa caldă este de cel puţin 10 ani şi intensitatea ei a crescut şi s-a accentuat în ultimii 3-4 ani, pe măsură ce investiţiile alea nu s-au realizat şi pe măsură ce conductele nu au fost schimbate în ritmul în care ar fi trebuit. (…) Avem şantierul din zona Olteniţei, avem şantierul din zona Ferentari, avem şantierul din zona Mihalache, şantierul din zona Pantelimon. (…) În cele patru şantiere se pune conductă preizolată”, a declarat Nicuşor Dan miercuri seară la Realitatea Plus, citat de Digi24.

Edilul Capitalei a mai adăugat că Termoenergetica face reparaţii obligatorii pe 50-100 de metri şi este mai bine ca acestea să fie făcute vara, nu iarna.

Din punctul de vedere al afectării bucureştenilor, suntem acum într-un punct critic, pentru că, pe de o parte, în iulie, lună de vacanţă, am decis să facem aceste lucrări de intervenţii. Pe de altă parte, este o revizie la CET Sud şi CET Progresu, pe conducta care uneşte CET Progresu de CET Sud există, de asemenea, nişte avarii, care nu au putut să fie prevăzute”, a mai spus Nicuşor Dan.

Primarul general a anunțat că va fi montată o centrală provizorie la Titan.

În iarna care urmează o sa avem montată o centrală provizorie la Titan. Marea suferinţă este pe latura de est, adică cu plecare de la CET Sud din zona Vitan, până în zona Aviaţiei, acolo este marea suferinţă dintotdeauna şi la mijlocul distanţei, unde era CET Titan în perioada comunistă, punem o centrală provizorie, urmând ca mai multe companii care ţin de Ministerul Energiei să pună o centrală definitivă; deci, noi o să fim cu centrala provizorie până când se instalează centrala definitivă. În sfârşit, am atribuit pe contracte private lucrări mari de înlocuire de conductă. Am avut puţin ghinion cu războiul din Ucraina, care a întârziat livrarea de conductă, dar anul acesta o să facem mai mulţi kilometri decât s-au făcut anii precedenţi”, a adăugat Nicuşor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *