USR pierde voturi care merg către AUR, partidul lui Simion

Președintele AUR, George Simion, a cerut demisia generalului Anton Rog, șeful diviziei Cyberint a SRI (Serviciul Român de Informații), acuzându-l că intervine în procesul electoral.

Într-un articol publicat pe siteul personal, George Simion se întreabă „Cine a mandat SRI să se transforme în ministerul adevărului?”, după ce Rog a vorbit într-un interviu despre intervenția instituției sale în cazul „dezinformări” ar interveni în „voința electoratului”.

„În același interviu, generalul Rog susține că un partid ar putea duce acțiuni „care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare”. Întrebat, mai târziu, de un participant la dezbatere, care este diferența dintre „dezinformare” și „înflorire”, adică procedeul folosit des în campanii electorale, generalul Rog nu a putut oferi criterii clare. Nu asta este rolul campaniei electorale? Să influențeze „voința electoratului”?

În acest context, cine a împuternicit SRI să decidă ce este „dezinformare” într-o campanie electorală? Dacă afirmi că Guvernul PSD-PNL bagă România în război, fără nici un control democratic, și te opui, există riscul să vină SRI „să te ia”? Declarațiile lui Anton Rog sunt foarte grave, deoarece arată că SRI s-a erijat într-un „minister al adevărului” într-un dispreț fățiș față de lege și chiar de „ordinea constituțională” invocată de șeful CyberInt, care consfințește libertatea de exprimare.

SRI trebuie să se disocieze URGENT de afirmațiile generalului Anton Rog, iar comisiile parlamentului să-i cheme la explicații pe domnii din conducerea SRI care se ocupă cu „combaterea influențării voinței electoratului”, a scris Simion.

Și președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, a reacționat negativ. El a cerut comisiei parlamentare de control a SRI să-l cheme de urgență, la audieri, pe generalul Anton Rog.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *