Uniunea Europeană își propune să reducă importul de magneziu din China și să își diversifice sursele de aprovizionare prin redeschiderea minei de magneziu de la Budureasa, lângă Oradea. China, lider mondial în producția de magneziu, a generat o dependență crescută a UE față de importurile de magneziu.

Compania Verde Magnesium intenționează să investească un miliard de dolari în redeschiderea minei, care a fost închisă în 2014, fiind ultima exploatare de magneziu din Europa. UE își propune să înceapă producția în 2027, cu o capacitate de 90.000 de tone pe an, reprezentând jumătate din rezerva UE și 9% din producția globală de magneziu.

China este lider mondial la producția magneziului, deoarece deține al doilea cel mai mare rezervor de magneziu din lume, după Rusia, transmite B1TV.

Magneziul, un element esențial în industrie, este utilizat ca aliaj datorită rezistenței sale superioare și greutății reduse. Creșterea prețului magneziului importat din China în 2021 a fost influențată de criza transporturilor maritime și de obiectivele climatice ale Chinei de reducere a consumului de energie.

Mai mult, magneziul trebuie utilizat imediat în scurt timp de la extragere, pentru că oxidează în aproximativ trei luni.

Această fluctuație a prețurilor a determinat UE să își propună să își asigure o sursă internă de magneziu, reducând dependența de importurile chineze și asigurând stabilitatea și disponibilitatea acestui element esențial în economie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *