Paturile de terapie intensivă din București sunt în curs de suplimentare
Paturile de terapie intensivă din București sunt în curs de suplimentare

Paturile de terapie intensivă din București sunt în curs de suplimentare, dar este un proces care necesită autorizare de la DSP și ISU, pentru că instalațiile de oxigen implică „un oarecare risc” spune Nicușor Dan. Toată populația trebuie să conștientizeze însă că mai bine să nu ajungă la spital.

„Există niște locuri în plus la Spitalul Malaxa, care ține de noi, și acum suntem împreună cu DSP și ISU, pentru că toate paturile de Terapie Intensivă noi necesită niște instalații de oxigen, care au un oarecare risc și trebuie verificat din punctul de vedere al siguranței la incendiu. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi undeva într-o clădire a Spitalului Colentina. S-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi suplimentare la Spitalul Victor Babeș. Mai există posibilitatea la (n.r. – Spitalul) Sfântul Ștefan de 10 paturi, mai există posibilitatea la spitalul modular din Pipera de 20. Suntem în etapa de analiză și cred că într-un termen rezonabil o să avem o suplimentare a paturilor de Terapie Intensivă din București. Important este să n-ajungem acolo și de asta foarte mulți români și foarte mulți bucureșteni respectă. Sunt zone în care nu se respectă. Am făcut un chestionar în rândul șoferilor și vatmanilor de pe transportul public și am identificat unele zone în care au început deja să meargă polițiști locali împreună cu controlori care efectiv să spună oamenilor că trebuie să poarte mască în momentul în care sunt în contact cu alți oameni în transportul public”, a explicat Nicușor Dan, în emisiunea „Dosar de Politician” de la B1TV, marți seară.

Marți au fost raportate 7.753 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, dintre care în București 1.147. Nicușor Dan susține că pe lângă suplimentarea locurilor din spitale, a reușit să facă să funcționeze și celelalte instituții implicate în lupta împotriva COVID.

„Înainte de a ajunge la Terapie Intensivă, pentru că aici este problema, trebuie să ne uităm la cum putem să evităm să ajungem mai întâi în spital și după aceea – Doamne, ferește! – la Terapie Intensivă. Am reușit un lucru – pe care am reușit să îl facem acum, de cele trei săptămâni de când sunt în primărie – să colaborăm cu instituțiile în sfârșit. DSP avea un deficit de personal și de resurse și am alocat foarte mult, 200 de medici școlari din rețeaua noastră, ca să îi ajute cu anchetele și în sfârșit suntem cu anchetele epidemiologice la zi, o chestiune foarte importantă. De asemenea, am ajutat Salvarea, Ambulanța, care în plus de ce face în mod normal trebuie să facă și teste pentru anumite categorii de persoane și nici acolo nu mai avem probleme. Pe paturi ATI, de Terapie Intensivă este o presiune acum – și aici am făcut, și acesta a fost obiectul vizitei pe care am făcut-o cu primul-ministru acum o săptămână” a mai spus primarul Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *