Andrei George Metehau
Andrei Metehău, ALDE, Sector 1

Metehău Andrei George este un politician din ALDE care și-a încercat prima dată norocul în alegeri în anul 2016. Fără niciun fel de avere, tânărul liberal-democrat era posesorului unui salariu „sigur” la stat. Andrei George Metehău era angajat cu 37000 de lei pe an la Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale. El lucra ca specialist în relații publice. În momentul candidaturii, Metehău era vice-președinte al ALDE Sector 2.

El a candidat și pe lista de consilieri locali și pe cea de consilieri generali. A intrat numai în Consiliul Local Sector 2. La finele lui 2016 ALDE l-a drept candidat pe poziție ne-eligibilă (a VII-a poziție) la Senatul României.

Metehău era asociat în West Concept Design și Mete Concept Invest. Metehău este vorbitor de limba rusă și a terminat liceul de informatică Benjamin Franklin din București. El este licențiat în științe politice la SNSPA.

Din punct de vedere al afacerilor lui Metehău nu-i merge strălucit. Cele două firme în care este asociat merg modest. Mete Concept Invest nu are afaceri aproape deloc. West Concept Design avea în 2017 o cifră de afaceri de 63000 de lei, nici măcar dublă față de salariul consilierului local ALDE.

În această din urmă firmă, Andrei George Metehău este asociat cu fratele său Cosmin Paul Metehău. Acesta din urmă este membru al consiliului de administrație de la Companiei Municipale Eco Igienizare București SA, una dintre firmele înființate de primarul Gabriela Firea pentru a pierde urma contractelor publice din București. Conform CV-ului de pe pagina Primăriei Capitalei, Cosmin Paul Metehău se califică pentru funcția de membru în CA-ul firmei de salubritate a municipalității pentru că a coordonat vânzările cărților cu amănuntul în magazinele Bibliostar SRL, pentru că a fost comisionar vamal la Novador International și director al agenției de turism Simpaturism.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *