PMP

Andrei George Ionescu

Născut la Brăila, Andrei George Ionescu este un tânăr politician, despre care putem spune că nu a pierdut deloc timpul de când a pășit în această lume.
S-a întâmplat în 2016, când George Andrei Ionescu a candidat, pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP), atât pentru un loc în Camera Deputaților, cât și pentru un post de consilier general al Capitalei, reușind să ocupe un loc în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Ionescu Andrei George are o situație materială modestă. El deține trei terenuri intravilane cu suprafața totală de 184 de mp și o boxă de circa 10 mp în orașul Chitila, toate fiind achiziționate în anul 2015.

În ceea ce privește veniturile obținute, Andrei Ionescu a câștigat, în 2017, aproape 10.000 de lei din indemnizația de consilier general și 48.000 de lei în calitate de director executiv al SC Avimi Serv SRL.

Practic, George Ionescu este angajatul părinților săi, deoarece compania respectivă a fost înființată în 2006 de Victoria și Mihail Romy Ionescu, pentru activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea. În 2017, la capitolul „Obiect de activitate” cei doi au adăugat lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor, construcția de poduri și tuneluri și lucrări de construcție a căilor ferate de suprafață și subterane.

Potrivit declarației de interese, George Andrei Ionescu este asociat și administrator al firmei Anioest Consult SRL, membru în Asociația Generală a Acționarilor a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov. Ionescu George Andrei este și prim-vicepreședinte al PMP sector 1.

Totodată, în cea mai recentă declarație de interese, Ionescu Andrei a enumerat nu mai puțin de opt contracte pe care firma pe care o conduce le-a încheiat cu diferite instituții de stat (Primăria Isaccea, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Societatea Națională a Sării – SALROM etc.). Valoarea acestor contracte (toate fiind semnate după ce Ionescu Andrei George a ocupat postul de consilier general al Capitalei) este de aproape 600.000 de lei fără TVA.

În declarația de interese depusă în 2017, numărul contractelor derulate de SC Avimi Serv SRL cu instituții ale statului era de 17, cele mai multe dintre acestea fiind încheiate după confirmarea directorului general al firmei în cauză în funcția de consilier general al Capitalei.

Firma stă foarte bine și la capitolul rulaj, care a explodat după intrarea în politică a fiului celor doi acționari. Astfel, potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, în 2017 Avimi Serv SRL a înregistrat o cifră de afaceri netă de aproape 23 de milioane de lei și a raportat un profit de peste 800.000 de lei.

În 2016, anul în care George Andrei Ionescu a debutat pe scena politică, compania a declarat o cifră de afaceri netă de circa 20 de milioane de lei și un profit de puțin peste 400.000 de lei. Pe de altă parte, în 2013, de exemplu, când nu avea susținători cu putere de decizie, SC Avimi Serv SRL a înregistrat o cifră de afaceri netă de opt milioane de lei și un profit de doar 650.000 de lei.

Anioest Consult SRL a fost înființată în anul 2009 de Ionescu Andrei George și mama acestuia, Ionescu Victoria, domeniile principale de activitate fiind consultanță în managament și consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării.

În 2018, Victoria Ionescu a fost numită administrator al acestei firme. În ceea ce privește activitatea firmei, au funcționat aceleași principii. Astfel, în 2017, Anioest Consult SRL a raportat un profit de puțin peste 400.000 de lei, în condițiile în care cifra de afaceri netă a fost de aproape două milioane de lei. Pe de altă parte, în 2015, profitul a fost de circa trei mii de lei, iar cifra de afaceri netă abia a depășit patru mii de lei.

În perioada 2014 – 2016, Ionescu George a deținut integral și firma SC EPP Legal Adviser SRL, care nu a avut însă o activitate relevantă.

Related posts

Cătălin Constantin Șerpescu

Andreea Cristescu

Gheorghita Liviu Goncea

George Dumitrescu

Raluca Nicoleta Teodor

Andreea Cristescu

Florin Luchian

George Dumitrescu

Ioana Mihaela Neacsu

Andreea Cristescu

Andreea Raluca Birdeanu

A.M. Ionescu

Leave a Comment