Președintele Federației Părinților, Iulian Cristache, a exprimat opoziția sa față de ideea testării antidrog în masă a elevilor în școli. El susține că această măsură nu ar ajuta și sugerează că ar putea fi motivată de interese comerciale private.
Iulian Cristache se opune categoric testării antidrog în masă a elevilor din școli. El consideră că această măsură nu ar avea un impact benefic și ar putea să încalce confidențialitatea elevilor.
Cristache recunoaște că consumul de droguri în rândul tinerilor este în creștere continuă și arată că există multiple cauze pentru această tendință, inclusiv lipsa unor controale la vamă și corupția celor care ar trebui să combată traficul de droguri.
Președintele Federației Părinților subliniază că este important să existe măsuri adecvate pentru a aborda problema consumului de droguri, dar testarea în masă nu este una dintre ele, transmite B1TV.
Cristache consideră că este esențial ca familiile să-și implice copiii în discuții despre riscurile consumului de droguri și să ofere sprijinul necesar dacă se descoperă că un elev are asemenea probleme.. El sugerează că școala ar trebui să colaboreze cu autoritățile pentru a oferi asistență adecvată.
Iulian Cristache sugerează că ideea testării antidrog în masă ar putea avea la bază interese comerciale private și că ar putea fi legată de un posibil business privat.
„Scandalul momentului: droguri vs. lipsa profesionalismului autorităților competente vs. elevi/părinți.
Consumul de droguri este în creștere continuă, d.p.m.d.v. era de așteptat. Lipsa controalelor la vamă, spăguirea celor care trebuie să aibă “grijă” chiar de dealeri, lipsa responsabilității unor familii, trendul “european”, toate acestea au dus și vor duce la cifre alarmante, la vieți distruse și la puncte de vedere opozabile.
Sub nicio formă nu trebuie gândită vreo strategie care să condamne consumatorul, asta e clar ca lumina zilei. Dar nici nu trebuie să nu ne dorim un control sau testare pe această speță. Ar fi din nou o mare prostie.
La liceu nu ar trebui să fie vreo problemă cu testarea elevilor care prezintă simptome. Testarea făcută fără tam-tam, fără umilirea celui în cauză. Un simplu telefon dat familiei și obligația familiei să-și ducă copilul la testare fără a comunica școlii rezultatul. Dacă familia e idioată și refuză sprijinul, în situația unui rezultat pozitiv, atunci să se spele pe cap cu incapacitatea lor de a-și ajuta propriul copil. Mai departe, în funcție de comportamentul copilului la școală, directorul poate sesiza ANA, Direcțiile Sociale, Protecția Copilului etc.
Pe de altă parte, ce faci dacă familia colaborează și tu, stat român, nu poți să-l ajuți la modul corespunzător. Din gură știm cu toții ce trebuie să facem, practic avem și cu ce? Nu avem centre de dezintoxicare, nu avem psihologi care să aibă contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, nu avem multe.
Revin la cazuistică; vârsta consumatorului scade dramatic, ne îndreptăm spre ciclul primar.
Aici trebuie o analiză profundă. E prea de tot!
Violența în familie, curiozitatea, anturajul în afara școlii, școala, habar n-am… ce poate duce la un consum la o așa vârstă?! E prea de tot!
Rămâne de văzut ce vor răspunde părinții la sondajul propus de domnul prefect.
Nu mă deranjează sondajul, dar nici nu vom fi de acord cu testarea în masă. De ce? Pentru că nu ajută și îmi miroase a business privat.
Și da, consumul va scădea când copiii vor fi conștienți că-și vor distruge viața, nu doar că vor fi condamnați!
Așadar, dragi părinți, nu vă neglijați copiii!”, a scris pe Facebook Iulian Cristache.
Leave a comment