Secretarul general adjunct al PNL București, Silviu Mototolea, a fost audiat de polițiștii ilfoveni în dosarul jafului de la Popești Leordeni în urma căruia trei persoane au fost legate și tâlhărite de șase indivizi care au fugit cu 20.000 de euro, scrie Gândul.

Mototolea este nașul de căsătorie al sângerosului lider interlop bucureștean Fardin Amet și văr primar al văduvei lui Emi Pian.

Polițiștii ilfoveni au intrat în alertă, la data de 12 ianuarie, după ce un grup de șase bărbați, care s-au recomandat drept polițiști, au descins în vila din Popești Leordeni a unui bărbat cercetat de DIICOT Constanța într-un dosar care privește fraude informatice. Surse apropiate anchetei au povestit, pentru Gândul, că cel mai probabil tâlharii aflaseră că Laurian Popa ar fi ascuns în casă o sumă mare de bani. Acesta este acuzat că ar fi făcut parte dintr-o grupare care se ocupa cu modificarea valorilor înregistrate de contoarele de energie electrică atât pentru firme cât și pentru persoane fizice.

Potrivit sursei citate, tâlharii ar fi început să supravegheze casa lui Popa cu o lună înainte să comită jaful pentru a stabili precis care este programul și câte persoane locuiesc în vila bărbatului aflat în control judiciar.

La data de 12 ianuarie, cei șase au venit înghesuiți într-un autoturism BMW X5, pe care l-au parcat în spatele casei. Au tăiat una dintre centurile de siguranță, pe care unul dintre ei a folosit-o ca să sară gardul înalt de 3,5 metri. Apoi, acesta a deschis poarta iar în curte au intrat patru dintre tâlhari, în condițiile în care unul a rămas la volan. Răufăcătorii purtau măști și haine închise la culoare, iar într-o primă fază s-au recomandat drept polițiști din cadrul Poliției Capitalei.

Agresorii au găsit în locuință trei persoane, pe care le-au legat la mâini cu ajutorul unor coliere din plastic, la la gură și la ochi le-au legat cu bandă adezivă. Soacra proprietarului le-a spus tâlharilor că se simte rău și le-a cerut să-i dea o pastilă.

Ulterior, l-au întrebat pe Laurian Popa unde își ține banii, însă acesta ar fi refuzat să le răspundă. În consecință, tâlharii au început să caute, iar la un  moment dat, în spatele unui perete din gips carton, ar fi găsit, spune bărbatul jefuit, suma de 20.000 de euro.

Tâlharii au plecat apoi cu mașina victimei, un Kia roșu, pe care l-au condus până în spatele casei, unde își lăsaseră autoturismul de teren și au dispărut.

Tâlharii au invocat dreptul la tăcere

Având în vedere modul de operare, judiciariștii IPJ Ilfov au declanșat o anchetă amplă, iar după numai o săptămână au reușit să prindă cinci din cei șase indivizi care au dat buzna în vila lui Laurian Popa.

Este vorba despre persoane care locuiesc în București, în Sectorul 5, care nu reprezintă nume sonore ale mediilor interlope. Este vorba despre Mihai Milan Barbu, patron al unui service auto, Adrian Silviu Barbu, Marian Jean Popa și Daniel Nestorov.

Anchetatorii au avut, însă, o surpriză după ce au verificat numărul de înmatriculare al mașinii folosite de tâlhari. Acesta aparține unui BMW X5 identic, care îi aparține secretarului general adjunct al PNL București, Silviu Mototolea.

Mototolea, care este membru al clanului Duduianu din postura de văr al văduvei lui Emi Pian și naș de căsătorie al lui Fardin Amet, șeful unuia dintre cele mai violente clanuri din Sectorul 4, a fost chemat la audieri. Potrivit surselor citate, în timpul interogatoriului, Silviu Motototolea ar fi declarat că a ar fi împrumutat mașina respectivă unui prieten din Popești Leordeni, iar tâlharii, care aveau un autoturism similar, i-ar fi clonat numărul pentru a induce autoritățile în eroare.

Sursele citate au precizat pentru Gândul că, din cercetări, nu a reieșit faptul că Silviu Mototolea ar avea legătură cu jaful și nici amicul căruia îi împrumutase mașina de teren.

Conform unor surse judiciare toți ce cinci suspecți au refuzat să colaboreze cu anchetatorii și au invocat dreptul la tăcere.

Citește și Silviu Mototolea neagă orice fel de legătură cu interlopii: „Nu am absolut nicio legătură cu clanul Duduienior. Nu am fost certat vreodată cu legea”