Silviu Mototolea neagă orice fel de legătură cu interlopii: „Nu am absolut nicio legătură cu clanul Duduienior. Nu am fost certat vreodată cu legea”
Silviu Mototolea neagă orice fel de legătură cu interlopii: „Nu am absolut nicio legătură cu clanul Duduienior. Nu am fost certat vreodată cu legea”

Prezentat de media ca și cumnatul interlopului Emi Pian, ucis într-o confruntare cu un rival, Silviu Mototolea neagă orice fel de apartenență la vreo grupare de interlopi. Mai, mult, acesta susține că nu a condus niciodată societatea de stat Romfilatelia, ci doar a deținut temporar, un post vacant, timp de trei luni, la care a renunțat când a văzut că era vizat de anumite „grupuri de interese.”

„Sunt de etnie rromă, iar acesta a fost singurul motiv pentru care de aproximativ o săptămână, sunt târât alături de familia mea într-un coșmar care trebuie să se termine cât mai curând” consideră Silviu Mototolea, care este gata să-și caute dreptatea în instanță.

El a reacționat pe contul său de Facebook, acuzând o campanie de denigrare care-l vizează direct.

„Decența și bunul simț sunt două principii după care îmi ghidez viața și la care nu voi renunța niciodată. Nu voi renunța nici măcar acum, când sunt victima unor atacuri mizerabile din partea unora care consideră că așa se face politică, cu minciuni și manipulări care intră sub incidența Codului Penal.

Tocmai de aceea, anumite clarificări sunt necesare.

Mă numesc Silviu Mototolea. Sunt unul dintre miile de cetățeni români care poartă acest nume. Sunt de etnie rromă, iar acesta a fost singurul motiv pentru care de aproximativ o săptămână, sunt târât alături de familia mea într-un coșmar care trebuie să se termine cât mai curând.

Mă numesc Silviu Mototolea, sunt tată, fost sportiv de performanță și un om care a absolvit și liceul și facultatea. Sunt un om care împreună cu soția își câștigă existența din mediul privat și care face tot posibilul să crească un copil într-o lume tot mai nedreaptă.

Mă numesc Silviu Mototolea și declar public nu doar că nu sunt interlop, dar nici măcar nu știu ce înseamnă acest lucru.

Mă numesc Silviu Mototolea și declar public:

1. Nu am absolut nici o legătură cu clanul Duduienilor.

2. Nu sunt cumnatul lui Emi Pian.

3. Nu sunt verișorul văduvei lui Emi Pian.

4. Nu există vreun grad de rudenie între mine, familia mea și vreun clan de interlopi.

5. Nu am fost certat vreodată cu legea, cercetat penal sau implicat în poveștile cu clanuri preluate de aproximativ toată presa din România.

Am fost membru provizoriu pe un loc vacant al CA Romfilatelia SA, timp de 3 luni. Am demisionat din acest post în momentul în care am văzut că unele grupuri de interese vizau postul pe care îl ocupam eu și mai ales când am văzut că sunt pregătiți să se folosească de absolut orice mizerii la adresa mea. Iar timpul mi-a dat dreptate.

Menționez că nu am fost șef al acestei companii de stat așa cum sunt prezentat de unele publicații media.

Oricât de puternici credem că suntem, în fața unui astfel de linșaj mediatic, cu toții devenim fragili. Acesta este și motivul pentru care, pentru câteva zile, am considerat că nu merită să lupt justificându-mă în fața unui atac mediatic bine orchestrat și probabil bine finanțat.

Un lucru este totuși de neconceput pentru mine: De ce, în toată această săptămână, nu am primit un singur telefon de la vreun trust de presă prin care să fiu întrebat despre veridicitatea faptelor sau să mi se ceară o simplă opinie, obligatorie de altfel. Dar îmi aduc aminte că nu demult, aceeași presă, a propagat știrea cu un video fals prin care anunțau că vloggerul Selly făcuse un nou accident de mașină. Și nimeni nu l-a sunat atunci, așa cum nu m-au sunat nici pe mine.

De luni, voi demara procedurile legale prin care mă voi adresa instanței pentru a mi se face dreptate. La imagine nu mai sper. Sunt român, sunt rrom, dar nu sunt interlop.”

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *