Alexandru Rafila a sugerat că cei care nu cred în coronavirus au probleme psihice. Ce a zis despre adepții teoriilor conspirației
Alexandru Rafila a sugerat că cei care nu cred în coronavirus au probleme psihice. Ce a zis despre adepții teoriilor conspirației

Alexandru Rafila a sugerat că oamenii care spun că noul coronavirus nu există au anumite probleme psihice. Numai așa s-ar explica asemenea afirmații despre virusul care a ucis deja mai bine de 300.000 de oameni, a spus reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Cei care susțin că noul coronavirus nu există și invocă teoriile conspirației, „frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată” a spus Rafila.

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi” a spus Rafila, la Digi24.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că toate microorganismele pot fi văzute, la microscop, spre exemplu, pentru ca existența acestora să fie dovedită și pentru persoanele care nu cred în existența acestora. Iar cei care în ciuda dovezilor, nu cred…au alte probleme, a spus Alexandru Rafila.

„Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila.

Join the Conversation

13 Comments

 1. Afirmatii fara acoperire. Cautati video cu dr. Andy Kaufman, a demolat demult teoria asta cu „virusurile”, sint de fapt exozomi si sint produsi de corpul nostru, de celulele noastre. Asta vad dumnealor la microscop si au ramas blocati in idiotenia cu virusii fiindca altfel nu se mai sperie prostii.

 2. Dacă găsești pompieri la incendii , dacă nu ai cunoaște rolul acestora, ai putea să -ți spui că pompierii sunt cei care apar mereu la incendii, deci ei sunt de fapt piromanii. Eu nu am văzut faptul că acești viruși ar provoca boala , ci doar că sunt prezenți într-un proces de purificare și auto-apărare, de echilibrare a organismului, atunci când se află într-un mediu toxic sau stresat. Dr. Adnrew Kaufman ne demonstrează foarte clar că acești viruși corona, sunt identici cu exozomii celulari, pe care celula îi folosește ca să se apare și să curețe spațiul din jurul ei când se află sub asaltul unei toxicități …. Apoi tot acest Andrw Kaufman ne arată că acești așa zis viruși nu respectă principiile lui Koch sau ale lui Reves în ceea ce privește dovada clară că ar fi patogeni sau nu. Deci aș vrea să văd dovada științifică clară , filmată, nu în Adobe After Effect , care ne arată cum funcționează procesul de infectare, cum prezența acestui virus provoacă acele probleme în organism … Demonstratiile lui Andy kaufman pot fi văzute aici https://youtu.be/oAM9y8gmDF0?list=PL9tF3Bm0bxv2DQzDKYXynV3R3KHYgc2Ka … Deci dictatura voastră medicală, viziunea voastră îngustă despre biologie și modul cum funcționează aceasta, păstrați-o pentru voi. Nu este adevărul absolut. Este dogma voastră, dar nu ne-o impuneți și nouă cu forța!

  1. mii de multumiri pentru informayia oferita. lincul e de o valoare enorma!

 3. Problema nu este că am crede sau nu în „coronavirus”. Asta e o abordare manipulativă !
  Virușii corona există bine-mersi de când e lumea, sunt cei care provoacă virozele respiratorii și gripa. Covid19 e un astfel de virus, mai nou, care dă niște simptome ceva mai diferite de alți viruși din familia Corona. Nu neapărat mult mai grave, doar diferite. Asta în sensul că formează și cheaguri de sânge (trombi) care pot, în anumite cazuri, să ducă la decesul pacienților care au boli grave sau predispoziție pentru trombembolism (migrarea cheagurilor de sânge cu înfundarea unor artere). Este cazul diabeticilor (care au oricum arteriopatie diabetică), al cardiacilor și al pacienților cu cancer.
  De aici însă până la isteria asta incredibilă, cu declararea TUTUROR deceselor non-traumatice că fiind cauzate de Covid e cale lungă domnul doctor!
  Hai să nu ne mințim în față așa, cu nesimțire.

 4. Cred in Dumnezeu, nu în Coronavirus.
  Așa că, concluzia e clara, cine e bolnav psihic!
  Cei care cred in Covid, aceia îl și primesc!

 5. Catre TICALOSUL Fafilean< Mai JIGODIE despre cele 4,5 milioane de oameni care au MURIT de FOAME in timp ce niste oameni cu comorbiditati mureau de COVID ce NE POTI SPUNE?????

 6. CORECT !
  RASPUNS PTR NASTIA CORECT !
  Afirmatii fara acoperire. Cautati video cu dr. Andy Kaufman, a demolat demult teoria asta cu “virusurile”, sint de fapt exozomi si sint produsi de corpul nostru, de celulele noastre. Asta vad dumnealor la microscop si au ramas blocati in idiotenia cu virusii fiindca altfel nu se mai sperie prostii.
  OARE UNDE VA DUCE ACEASTA PANDEMIE SI MAI ALES CE ROL ARE ACEASTA PANDEMIE,PE TOT GLOBUL ?EU SPUN CA ESTE O ABORDARE MANIPULATIVA. DE CE MANIPULATIVA? PENTRU CA SUNT CAZURI DE FAMILII CARORA LI S-AU DAT BANI SA SPUNA CA AU MURIT DE COVID 19 DESPRE CE VORBIM ??? CE VOR DOMNII DIN SANATATE,ACEASTA ESTE INTREBAREA ??????????????????????????????????????????????????????????????

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *