Image default
Actualitate

Dumitru Buzatu a refuzat să poarte mască la ședința CJ Vaslui și a făcut scandal cu liberalii: „Vreţi să ne luăm la bătaie?”

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a refuzat să poarte mască în ședința Consilului Județean și a început scandalul când a fost avertizat de consilierii PNL să o poarte. Mulți dintre reprezentanții PSD i-au urmat însă exemplul.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Dumitru Buzatu că prin refuzul de a purta masca dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

Tocmai Buzatu, în calitatea de CJ Vaslui, a dat o dispoziție care prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi vizitatorii care intră în instituţie, au spus liberalii.

“Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a spus Liviu Iacob, consilier PNL, relatează publicația Știri pe Surse.

Dumitru Buzatu a recunoscut că refuză să poate mască de protecţie, însă acest lucru poate fi sancţionat numai de către instituţiile abilitate iar pentru că nu poartă mască, asta nu împiedică bunul mers al şedinţei de Consiliu Judeţean.

Dumitru Buzatu i-a lăsat mască: „Nu vreau să port”

Imediat, Buzatu a trecut la replici acide și l-a provocat pe liberal la..bătaie!

“Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, a transmis Dumitru Buzatu.

Liberalii au solicitat supunerea la vot a purtării de către preşedintele Buzatu a unei măşti de protecţie, lucru refuzat de acesta pe motiv că “o conduită personală nu poate fi supusă la vot”.

Dumitru Buzatu a mai anunţat că nu va purta mască nici la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui.

Related posts

Eliminarea pensiilor speciale va fi discutată în sesiune extraordinară a Parlamentului. Marcel Ciolacu a cedat solicitării PNL

Constantinescu Gabriel

Nicuşor Dan propune ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero

Andrada Ionescu

Plenul Camerei Deputaților decide asupra ridicării imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății

Andrada Ionescu

Leave a Comment