Raed Arafat orice român poate refuza testarea cu termometrul
Actualitate

Raed Arafat: orice român poate refuza testarea cu termometrul la supermarket. Își asumă însă consecințele

Raed Arafat a spus că orice român poate să refuze să fie testat cu termometrul la intrarea în supermarket sau în instituțiile publice dar trebui să-și asume că nu va mai intra în acel spațiu, pentru că ar încălca o cerință a legilor din starea de alertă.

Scandalul „termoemtrizării” reprezintă „o nouă temă falsă” de „dezbinare” şi de „minimalizare” a efectelor şi riscului cornavirusului, consideră secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

„Măsurarea temperaturii la distanţă se practică în aeroporturi prin sisteme de scanare în masă, prin care se identifică persoanele cu febră după poza acestora. Mai multe ţări, inclusiv România, au astfel de sisteme la sosire şi în unele situaţii chiar şi la îmbarcare, ele fiind activate când există un risc asupra sănătăţii publice. Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spaţiile cu risc de transmitere a virusului SARS-CoV-2 de către persoanele simptomatice sau asimptomatice către persoanele sănătoase. Aceasta se realizează de la o distanţă de câţiva centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica o persoană simptomatică, iar pentru a se proteja faţă de persoanele asimptomatice portul măştii este obligatoriu” a spus Raed Arafat, într-o intervenție televizată.

Termometrul digital nu înregistrează date personale, „nu implantează cipuri”, „nu face poze” şi „nu ia CNP-ul, numele şi adresa persoanei”, ci afişează „doar” temperatura şi poate fi utilizat de personal nemedical instruit a mai spus șeful DSU, potrivit PsNews.

Măsurile acestea speciale vor fi aplicate numai pe perioada existenței riscului răspândirii epidemiei de coronavirus, a mai spus Arafat.

„Într-o societate unde există un risc de transmitere a unei boli şi unde există persoane vulnerabile care pot chiar muri dacă se infectează cu virusul care cauzează boala respectivă, măsurile de prevenire şi combatere trebuie respectate de toţi membri societăţii pe durata existenţei riscului respectiv. Astfel de măsuri nu sunt pe viaţă. Ele sunt necesare la acest moment, acestea fiind inclusiv măsuri descurajatoare pentru cei care sunt dispuşi să intre în spaţiile închise fiind simptomatici pentru a-şi rezolva problemele personale riscând viaţa altora. În concluzie, dacă nu vrei să ţi se măsoare temperatura este dreptul tău, dar nu mai intri în spaţiul respectiv, pentru că este dreptul comunităţii şi al angajaţilor care lucrează în spaţiul respectiv să se protejeze”, a concluzionat Arafat.

Related posts

Nu va mai fi o nouă relaxare, a spus Raed Arafat. Miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Studiile clinice pe hidroxiclorochină se reiau, a stabilit Organizația Mondială a Sănătății, pentru că nu sunt suficiente date că ar fi nociv

Constantinescu Gabriel

Verificarea temperaturii este o prostie consideră doctorul Adina Alberts

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul va intra în România, spune fostul ministru al sănătății Sorina Pintea. „Este o chestiune de zile”

Constantinescu Gabriel

PSD reacție extrem de dură după ce Ludovic Orban a anunțat IZOLAREA conducerii partidului. „PNL, ești o rușine pentru istoria României!”

Șomajul tehnic este plătit de stat pentru jumătate de milion de români. Nu toți se vor întoarce la muncă, spune ministrul economiei, Virgil Popescu

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment