Image default
Actualitate

Vaccinul împotriva coronavirusului nu va opri pandemia „instantaneu”. Cum explică situația Raed Arafat

Un vaccin împotriva coronavirusului „nu va rezolva instantaneu situația”, a spus secretarul de stat Raed Arafat. Va fi nevoie de miliarde de doze pentru a stopa evoluția pandemiei, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. România face parte deja dintr-o listă a țărilor din Uniunea Europeană care va importa vaccinul când acesta va fi produs în serie.

„Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat, duminică seară Raed Arafat la Antena 3.

România s-a înscris pe lista ţărilor care au comandat un eventual vaccin.

Până la apariția vaccinului anti-COVID, secretarul de stat recomandă vaccinarea împotrva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a mai declarat Arafat.

Comisia Europeană a încheiat vineri discuţiile preliminare cu producătorul Sanofi pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, pentru toate statele membre.

Importurile se vor face o dată ce un vaccin se va dovedi a fi sigur şi eficace împotriva coronavirusului. S-au cerut 300 de milioane de doze, în numele tuturor ţărilor membre ale UE.

Pe de altă parte, CE va continua discuţiile cu alţi producători de vaccinuri.

Citește pe aceiași temă

Planul de măsuri economice adoptat de Guvern pentru sprijinirea firmelor. Șomaj tehnic plătit în continuare și beneficii pentru angajările categoriilor de vârstă defavorizate

Nelu Tătaru, anunț sumbru: „Din păcate, nu s-a terminat! Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi”

Andrada Ionescu

Raluca Turcan acuză PSD că manipulează medicii ATI: Nu a fost luată în calcul scăderea salariilor celor din sistemul de sănătate

Andrada Ionescu

6 comentarii

Transmiterea coronavirusului accentuată când oamenii interacționează 3 august 2020 at 13:53

[…] Vaccinul împotriva coronavirusului nu va opri pandemia… […]

Reply
Purtarea măștii este obligatorie chiar și în mașina personală spune Arafat 4 august 2020 at 12:26

[…] cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat, la […]

Reply
O bătrână de 71 de ani cercetată penal după ce a ieșit din izolare de foame 4 august 2020 at 12:54

[…] Femeia nu avea pe nimeni să o ajute, pentru că și fiica ei era internată în spitalul din Târgu Cărbunești, infectată cu coronavirus. […]

Reply
Coronavirusul va lovi la fel de puternic și în 2021 spune Alexandru Rafila 19 august 2020 at 21:11

[…] Coronavirusul va lovi și în 2021. „Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați. În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare. Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a spus reprezentantul României la OMS. […]

Reply
Vaccinul împotriva coronavirusului produs de compania Moderna testat 27 august 2020 at 11:21

[…] exact, vaccinul produs de Moderna a generat un răspuns imun „promițător”, potrivit CNBC și […]

Reply
Vaccinul împotriva coronavirusului este promis până la sfârșitul anului 14 septembrie 2020 at 17:29

[…] colaborează pentru dezvoltarea unui vaccinului anti-coronavirus cu compania germană […]

Reply

Lasă un comentariu