Image default
Actualitate

Traian Băsescu, viitorul candidat al PMP la funcția de primar general. Vrea „să dea o lecție” USR

Traian Băsescu vrea să candideze pentru Primăria Capitalei și va face „tot ce se poate” ca să câștige. Fostul președinte al României se luptă cu alianța dreptei, anunțată sâmbătă de președintele PNL Ludovic Orban, care va stabili un candidat comun PNL-USR-PLUS. PMP a decis să meargă separat la alegerile locale iar Băsescu a spus că „vrea să dea o lecție USR”.

Traian Băsescu a transmis PMP oferta sa de a candida la Primăria Capitalei, astfel că vor fi demarate procedurile interne pentru desemnarea candidaţilor formaţiunii la alegerile locale, a spus duminică fostul președinte al României la Digi24.

„Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă candidatura sa nu va favoriza candidatul PSD, el a afirmat: ”Bun, şi oferta USR-PNL care este? Desfiinţaţi-vă, voi PMP, că noi suntem nişte băieţi deştepţi. Ăştia au început să procedeze ca băieţii deştepţi din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidaţi. Democraţia este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”.

Traian Băsescu vrea să candideze la Primăria Capitalei. Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală, într-un proiect comun al dreptei europene.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS. Acest lucru se va întâmpla pe baza principiului parității.

Related posts

Soluțiile lui Tăriceanu pentru traficul infernal din Capitală. Totul pornește de la educație

Traian Băsescu este „Nașul”, și nu numai în familia lui Paul de România. Cozmin Gușă face dovada

Constantinescu Gabriel

RADU ION

Andreea Cristescu

1 comment

Traian Băsescu candidează pentru funcția de primar general 11 august 2020 at 11:22

[…] Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Întrebat de ce nu au acționat în această direcție, totuși, ultimii primari ai Capitalei, în condițiile în care Bucureștiul a dispus de tot mai multe fonduri odată cu intrarea în UE și dezvoltarea țării în ansamblu, Traian Băsescu a răspuns: „N-au făcut-o, probabil, din același motiv din care deși Bucureștiul are 120 de kilometri de linie simplă – puși în timpul meu – de tramvai, linie sudată și pe sustensie elastică, n-au achiziționat vagoane de metrou de suprafață. N-au dat drumul la automatizarea trecerii prin intersecția tramvaiului ca mijloc foarte rapid și precis de circulație în București”. […]

Reply

Leave a Comment