Prejudiciul produs de Liviu Dragnea și complicii săi a fost recuperat. Este vorba însă doar de suma de 90.361 lei, stabilită de judecători ca pagubă la bugetul de stat în dosarul angajărilor fictive
Prejudiciul produs de Liviu Dragnea și complicii săi a fost recuperat. Este vorba însă doar de suma de 90.361 lei, stabilită de judecători ca pagubă la bugetul de stat în dosarul angajărilor fictive

Prejudiciul produs de Liviu Dragnea și complicii săi a fost recuperat. Este vorba însă doar de suma de 90.361 lei, stabilită de judecători ca pagubă la bugetul de stat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În această cauză a fost condamnat fostul lider PSD Liviu Dragnea, aflat în prezent la închisoare.

Acoperirea prejudiciului reiese dintr-un răspuns al Consiliului Județean Teleorman către G4Media.

DGASPC Teleorman nu a precizat însă de la cine a recuperat suma de bani. Potrivit legii, prejudiciul poate fi recuperat de la toți inculpații condamnați sau doar de la unul dintre ei, urmând ca aceștia să se înțeleagă ulterior asupra compensațiilor.

Prejudiciul produs de Liviu Dragnea. Potrivit deciziei penale nr. 142 din 27.05.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, instanța i-a obligat pe inculpații condamnați să achite prejudiciul.

Pe 27 mai 2019, Curtea Supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Pe vremea când era șef al CJ Teleorman, a dispus angajarea fictivă la DGASPC Teleorman a două funcționare care, în realitate, lucrau pentru PSD, dar încasau salariu de la Protecția Copilului Teleorman. Salariile încasate de acestea vreme de mai mulți ani au reprezentat prejudiciul din dosar.

Lista condamnărilor

Alte persoane au fost condamnate în acest dosar în afară de Dragnea. Şi fostul director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, a rămas cu condamnarea din prima instanţă, de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

În dosar, judecătorii au mai decis condamnarea Olguţei Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C.Teleorman, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea lui Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, la un an cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicuşor, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu, la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C.

Teleorman, la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloş, la data faptelor funcţionar public în cadrul D.G.A.S.P.C.Teleorman, la 3 ani cu suspendare, dar şi condamnarea lui Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, la 3 ani cu suspendare.

În cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, magistraţii au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul