Dan Barna susține că USR nu vrea să guverneze alături de PNL
Actualitate

Dan Barna nu vrea să colaboreze cu „oameni care până nu demult l-au susținut pe Liviu Dragnea”. Traseismul politic PSD-PNL pune în pericol alianța cu liberalii

Dan Barna susține că USR nu vrea să guverneze alături de PNL în condițiile racolărilor de primari PSD pe care îi fac liberalii. „În nici un scenariu”, nu susține ideea de a guverna după alegeri alături de ”oameni care până nu demult l-au susţinut pe Liviu Dragnea” a spus Dan Barna.

„Cu profund disconfort, nemulţumire şi cumva este unul dintre motivele, pentru că suntem întrebaţi, în aceste zile am fost în ţară, am fost şi în Maramureş şi la Sibiu şi în Vâlcea şi în Argeş, sunt întrebat în diverse locuri de ce nu am urmat reţeta de la Bucureşti şi în alte locuri unde ar fi fost teoretic posibilă o colaborare şi acesta este unul dintre motive” și-a început expunerea Dan Barna, referindu-se la susținerea candidaților comuni pentru cele șase sectoare ale Capitalei, la alegerile locale.

Rețeta de la București ar fi putut fi aplicată și în localitățile din țară, dacă nu ar fi existat PSD-iși înscriși în PNL, a transmis președintele USR, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Vorbim de parteneriatul de la Bucureşti, prin care i-am pus în spate lui Nicuşor Dan şase primari de sector susţinuţi şi de USR PLUS şi de PNL, aceşti şase oameni, fiecare dintre ei privit în parte, sunt persoane care nu au avut nici o legătură cu PSD-ul, nu au colaborat, nu au susţinut PSD-ul şi în cursul negocierilor a fost una dintre condiţiile noastre, ca PNL să aibă candidaţi care nu au un trecut pesedist. Or în multe alte părţi din ţară lucrul acesta nu este valabil şi atunci ideea unei colaborări a fost din start respinsă. România trebuie să se cureţe de pesedism la modul şi de oamenii care au susţinut, nu doar să schimbăm culori de geci roşii şi galbene şi să spunem gata, se întâmplă reforma, pentru că nu se va întâmpla lucrul ăsta”.

Întrebat cum ar putea eventual guverna USR PLUS alături de pesedişti deveniţi peste noapte liberali, Dan Barna a răspuns: ”Acesta este unul dintre principiile şi condiţiile de principiu pe care le-am avut şi le vom avea în continuare în ceea ce priveşte o eventuală colaborare cu PNL-ul, inclusiv după alegeri. Deci ideea că vom putea să guvernăm alături de oameni care până nu demult l-au susţinut pe Liviu Dragnea este una care nu este luată în calcul de către USR PLUS în nici un scenariu”.

Pentru a colabora alături de un politician de la o altă formațiune, criteriul eliminatoriu este să nu fi făcut parte din PSD, a mai spus Dan Barna.

„Vom pune condiţii ca persoanele care ar putea să fie eventual nominalizate să îndeplinească aceste criterii foarte clare pe care le avem, criteriile de integritate, de competenţă şi de necolaborare cu PSD-ul”, a explicat copreşedintele alianței USR PLUS.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se declară „împotriva traseismului politic” şi susţine că transferurile pe care PNL este acuzat că le-a făcut de la alte formaţiuni politice sunt „accidente” care nu ţin de decizia sa. „Traseismul politic, din păcate, nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele, sunt exemple notorii”, a declarat luni seară Ludovic Orban.

Related posts

Proiect de lege pentru amânarea alegerilor, depus la Senat. Nu aparține PSD

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea se retrage din bătălia pentru funcții în PSD. Ce motive a invocat

Constantinescu Gabriel

Valentin Păpușă

George Dumitrescu

Viorica Dăncilă refuză să comenteze eșecul moțiunii de cenzură și-i face campanie Gabrielei Firea, atacându-l pe Nicușor Dan

Constantinescu Gabriel

Bombă epidemiologică în cea mai cunoscută stațiune. Totul a plecat de la o excursie politică

George Dumitrescu

Când ar putea avea loc alegerile parlamentare, potrivit unui proiect de lege PSD-UDMR-ALDE

Constantinescu Gabriel

1 comment

Prejudiciul produs de Liviu Dragnea și complicii săi a fost recuperat 28 august 2020 at 13:28

[…] produs de Liviu Dragnea. Potrivit deciziei penale nr. 142 din 27.05.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, […]

Reply

Leave a Comment