nicușor dan
nicușor dan

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din Capitală au rămas și azi în depouri, în ciuda deciziei instanței de a suspenda greva STB declanșată joi. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se află la sediul Societății de Transport București, unde urmează să facă declarații după discuțiile cu sindicaliștii STB.

Director STB: „Angajații își periclitează locul de muncă”

„Din păcate suntem în aceeași situație ca ieri, suntem deschiși dialogul, empatizăm cu angajații care doresc să presteze serviciul de transport public. Ne cerem scuze locuitoriilor din zona metropolitană”, a declarat directorul STB, Adrian Criț într-o intervenție la Digi24.

El a subliniat că este deschis dialogul cu sindicatul pentru a putea debloca situația și ca transportul public să fie reluat.

„Îmi doresc ca angajații să nu-și pericliteze locul din muncă din cauza unor jocuri ale liderilor de sindicat. Cum STB are obligații față de cetățeni pentru că plătesc din taxe și impozite serviciul de transport public, așa și angajații au obligație față de societate”, a precizat directorul STB.

Pentru a doua zi, transportul public de suprafața este paralizat în București, metroul fiind singurul mijloc de transport în comun care funcționează. Nicușor Dan, primarul Capitalei, se află la sediul STB, unde a sosit alături de mai mulți executorii judecătorești, care vor pleca spre depouri pentru a le spune angajaților că acțiunea de a continua greva este o infracțiune, după ce Tribunalul București a decis să o suspende.

Seara, într-o intervenție la Digi24, Nicușor Dan a acuzat că vinovat pentru situație este liderul sindical Vasile Petrariu, „care circulă din depou în depou și amăgește șoferii și vatmanii că această hotărâre nu ar fi executorie” – referire la decizia Tribunalului București de a suspenda greva.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *