Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, vineri seară, la emisiunea „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24, că „ar fi ciudată” comasarea alegerilor locale cu cele prezidențiale anul acesta, precum este propunerea înaintată de PNL. Ministrul spune că cel mai greu și cel mai important scrutin va fi primul, anume europarlamentarele, care vor avea loc într-un interval stabilit deja (6-9 iunie), sugerând că vor dicta tendința de vot. Grindeanu afirmă că PSD va câștiga aceste alegeri.

Întrebat dacă știe datele la care vor avea loc alegerile naționale din România, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a spus: „Nu, știm lucrurile care sunt date de Constituție, că mandatul aleșilor locali trebuie să fie de 4 ani, alegerile, dacă nu mă înșel, în 2020 au fost în septembrie. Oricum, mandatul aleșilor locali se duce până în septembrie”. Despre discuțiile în Coaliție pentru comasarea primului tur al alegerilor prezidențiale cu alegerile locale, Grindeanu spune că „sunt tot felul de restrângeri date de Constituție, de legi, de posibilitatea de a modifica aceste lucruri înainte cu un an sau 6 luni”.

„Nu sunt foarte bun specialist în aceste lucruri. Ce ne interesează la PSD este că or fi sau nu comasate, să câștigăm toate alegerile. În ceea ce privește PSD, pentru noi orice scenariu nu avem unul extrem de favorabil și altul mai puțin favorabil. Știm că sunt europarlamentare, vrem să le câștigăm și le vom câștiga. Știu că sunt locale. Ar fi ciudat să faci localele cu prezidențialele. S-a mai ținut în România ultima dată în 2004 alegerile parlamentare odată cu turul I de la alegerile prezidențiale. Atunci a pierdut domnul Năstase în fața domnului Băsescu. Și turul II a fost liber. E destul de ciudat să ai toate tipurile de alegeri, pentru că e clar că cele mai grele sunt primele, ca de obicei. Par neinteresante europarlamentarele dar cele mai importante sunt primele. PSD își dorește să le câștige și le va câștiga”, a afirmat Grindeanu. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, în ceea ce privește comasarea alegerilor, că oamenii îşi doresc o simplificare a procesului electoral, alegeri desfăşurate civilizat, costuri mai mici şi, nu în ultimul rând, „o economisire a banului public”. „Dacă e să ne raportăm la ultimele patru runde de alegeri care au costat 516 milioane de euro, s-ar putea să ne simţim încurajaţi să luăm o decizie care să diminueze costurile într-un an şi aşa dificil”, a afirmat Stroe.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *