România a acordat o concesiune minieră Verde Magnesium, o companie din București susținută de investitorul american de capital privat Amerocap, pentru a relua exploatarea magneziului într-o mină de magneziu dezafectată din apropierea orașului Oradea, potrivit Financial Times. Compania intenționează să investească 1 miliard de dolari în mină și unități de procesare care utilizează energie regenerabilă și să recicleze aluminiul.
Aproximativ 90% din magneziul blocului european este importat din China, iar industria aluminiului din Europa a fost grav perturbată în 2022 când producția chineză s-a oprit temporar din cauza prețurilor ridicate la energie. Compania Verde Magnesium intenționează să înceapă producția până la sfârșitul anului 2027 și să ajungă la 90.000 de tone pe an, jumătate din oferta UE și 9% din producția globală, transmite B1TV.
Bernd Martens, președintele Verde Magnesium și fost director Audi, a declarat că mina și uzina din România vor ajuta Bruxelles-ul să-și îndeplinească obiectivul de o mai mare independență pentru metalele vitale necesare tranziției ecologice. UE a stabilit obiective ambițioase pentru exploatarea, procesarea și reciclarea materiilor prime critice, cum ar fi magneziul, până în 2030.
România are un potențial uriaș pe resursa reprezentată de magneziu și de aceea trebuie să ne uităm cum putem adresa o nevoie uriașă pe care o are UE pentru acest metal strategic. România a acordat o concesiune minieră Verde Magnesium, o companie din București susținută de investitorul american de capital privat Amerocap, pentru a relua exploatarea magneziului într-o mină de magneziu dezafectată din apropierea orașului Oradea, potrivit Financial Times. Compania intenționează să investească 1 miliard de dolari în mină și unități de procesare care utilizează energie regenerabilă și să recicleze aluminiul.
Leave a comment