Turcia acuză Israelul că bagă întregul Orient Mijlociu în haos și trage și pe alții „Țările care susțin necondiționat Israelul îl ajută pe Netanyahu să verse sânge pentru interese sale politice”
Turcia acuză Israelul că bagă întregul Orient Mijlociu în haos și trage și pe alții „Țările care susțin necondiționat Israelul îl ajută pe Netanyahu să verse sânge pentru interese sale politice”

Turcia a lansat critici dure la adresa Israelului, acuzându-l că încearcă să atragă întreaga regiune a Orientului Mijlociu într-o stare de haos, în urma recentelor atacuri asupra Libanului. Ministerul turc al Afacerilor Externe a emis o declarație fermă în acest sens.

„Atacurile Israelului asupra Libanului marchează o nouă fază în eforturile sale de a atrage întreaga regiune în haos,” a afirmat ministerul, referindu-se la raidurile israeliene care au vizat bazele Hezbollah din sudul și estul Libanului.

Conform bilanțului prezentat de ministrul libanez al sănătății, atacurile aeriene israeliene de luni au provocat 356 de victime, inclusiv 24 de copii, marcând cea mai puternică escaladare transfrontalieră de la începutul conflictului din Gaza în octombrie 2023, transmite B1TV.

Turcia, care s-a opus vehement ofensivei israeliene declanșate după atacul Hamas, a făcut apel la comunitatea internațională să intervină. „Este imperativ ca toate instituțiile responsabile cu menținerea păcii și securității internaționale, în special Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, precum și comunitatea internațională să ia fără întârziere măsurile necesare,” a subliniat ministerul turc.

În plus, Turcia a criticat și statele care sprijină Israelul, „țările care susțin necondiționat Israelul îl ajută pe Netanyahu să verse sânge pentru interese sale politice.”

În contrast, premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj poporului libanez, declarând: „Războiul Israelului nu este cu voi, este cu Hezbollah. De prea multă vreme vă folosește Hezbollah drept scuturi umane.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *