Mai mulți elevi din Satu Mare au fost expuși unei situații periculoase, primind cornuri infestate cu furnici și biscuiți mucegăiți în cadrul programului de distribuire a hranei în școli.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJCP) Satu Mare a confirmat problema și a acționat prompt în urma sesizărilor primite. „În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 lei şi a fost dispusă măsura opririi definitive a distribuirii produselor neconforme,” a declarat un reprezentant al CJPC, conform B1TV.

Printre neregulile identificate, CJPC a menționat: „distribuirea unor biscuiţi cu mucegai; distribuirea unor cornuri infestate cu insecte (furnici), prezentând mucegai şi fiind de consistenţă tare.”

Firma responsabilă de furnizarea acestor produse, SC Fagu Impex SRL, a fost identificată și sancționată. Incidentul a afectat elevi din trei școli din municipiul Satu Mare, conform raportului CJPC.

Pentru că nu este primul asemenea caz cel puțin din ultimele zile, autoritățile locale și naționale sunt acum presate să revizuiască și să îmbunătățească procedurile de selecție și verificare a furnizorilor de alimente pentru programele școlare, pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente care pot pune în pericol sănătatea elevilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *