Tinerii vor să plece din țară. Tendința s-a accentuat din nou, pentru că acum există un motiv îngrijorător
Tinerii vor să plece din țară. Tendința s-a accentuat din nou, pentru că acum există un motiv îngrijorător

Un număr tot mai mare de tineri români, cu vârste între 14 și 29 de ani, își exprimă dorința de a pleca din țară, potrivit unui studiu recent. Datele statistice arată că în jur de 6 milioane de români trăiesc deja în diaspora, iar motivele care îi determină pe tineri să părăsească România sunt complexe și diverse.

Conform studiului citat de observatornews, tinerii români se simt dezorientați și lipsiți de încredere în autorități și în clasa politică, percepând că sistemul i-a abandonat. Aproape jumătate dintre aceștia sunt nemulțumiți de calitatea educației, iar 50% consideră că nu au siguranță economică. De asemenea, 8% dintre tineri declară că veniturile nu le-ar ajunge nici măcar pentru strictul necesar.

Mulți tineri intenționează să plece în străinătate pentru cel puțin șase luni, atrași de nivelul de trai superior, salariile mai mari și oportunitățile de angajare mai numeroase.

Principalele temeri care îi afectează sunt legate de războiul de la granița țării, calitatea precară a sistemului de sănătate, șomajul și frica de a dezvolta o boală gravă.

În plus, 72% dintre tineri consideră că principala problemă a României în următorul deceniu va fi corupția, ceea ce adâncește sentimentul de incertitudine și nesiguranță față de viitorul lor în țară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *