Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a criticat în termeni duri activitatea președintelui Klaus Iohannis, susținând că acesta este „cel mai contestat” actor politic din România la acest moment. Tomac a subliniat că președintele are instrumente pentru a detensiona situația politică, dar nu le folosește.

Președintele cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. Cel care este cel mai contestat în momentul de față și are pârghii pentru a detensiona această situație este președintele Iohannis, a declarat liderul PMP joi, într-o emisiune B1TV.

Critici la adresa coaliției de guvernare

Tomac a adus în discuție și organizarea calendarului electoral din 2024, pe care l-a calificat drept nefavorabil pentru actorii politici din afara coaliției PSD-PNL. El a subliniat că această strategie este menită să avantajeze cele două mari partide, în detrimentul competiției politice corecte.

În 2024 au organizat un calendar electoral extrem de dezavantajos pentru toți actorii politici, doar în interesul celor două mari partide, a acuzat eurodeputatul.

Despre cazul Călin Georgescu și popularitatea pe TikTok

În cadrul discuției, Tomac a fost întrebat despre plecarea lui Călin Georgescu la Frankfurt, pe care a calificat-o drept neclară și lipsită de transparență. De asemenea, el a abordat și ascensiunea acestuia pe TikTok, punctând că o astfel de popularitate, într-un timp scurt și fără investiții majore, ridică semne de întrebare.

Cum este posibil ca un candidat politic, fără nicio investiție în campanie, să ajungă dintr-o comunitate de 8 milioane de membri pe TikTok în primii 10 la nivel global, într-o comunitate de un miliard de membri?”, a spus Tomac, atrăgând atenția asupra unei „analize extrem de serioase” care plasează această ascensiune într-un context îngrijorător pentru democrația românească.

Tomac a încheiat prin a sublinia responsabilitatea președintelui Iohannis în actuala criză politică. El a subliniat că poziția de șef al statului impune asumarea unui rol activ în gestionarea tensiunilor politice și sociale.

Președintele este la fel de vulnerabil în acest moment precum cel care și-a dorit să ajungă în poziția de șef al statului, folosind mecanisme mai mult sau mai puțin transparente și extrem de nocive pentru democrație, a concluzionat liderul PMP.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *