Călin Georgescu ceruse CEDO să dispună anularea deciziei CCR şi să ceară României să reia alegerile prezidenţiale cu turul al doilea.
„Decizia a fost adoptată, în unanimitate, de o Cameră compusă din șapte judecători. În decizia sa, Curtea a reamintit că, în conformitate cu articolul 39 din Regulament, măsurile provizorii sunt aplicabile numai în caz de risc iminent de vătămare ireparabilă a unui drept prevăzut de Convenție care, dat fiind natura sa, nu ar putea fi reparată, iar persoana care invocă asemenea drept nu ar putea fi repusă in situaţia anterioară sau despăgubită în mod corespunzător. În plus, astfel de măsuri nu pot fi adoptate decât în circumstanțe excepționale, atunci când acest lucru este necesar în interesul
părților sau pentru buna desfășurare a procedurii.
Curtea a respins cererea dlui Georgescu ca fiind in afara domeniului de aplicare al articolului 39 din Regulament. Luând in considerare cererea prezentată, împreună cu temeiurile si motivele pe care aceasta se bazează, Curtea a decis in conformitate cu practica sa bine stabilită că cererea dlui Georgescu nu se referă la o vătămare ireparabilă în înțelesul articolului 39 din Regulamentul Curții. Curtea a considerat că cererea este în afara domeniului de aplicare al articolului 39 din Regulamentului
Curții și a decis sa nu indice Guvernului României nicio măsură provizorie dintre cele solicitate”, explică CEDO în comunicat.
Călin Georgescu declarase, în urmă cu o săptămână, că a fost plecat în Franţa şi Germania pentru a discuta cu avocaţii care l-au reprezentat la CEDO şi pentru a discuta despre ce alte căi de atac pot fi luate în calcul.