Cornel Pelinaru a trecut prima dată prin furcile caudine ale electoratului la alegerile locale din 2012. Pensionarul militar a fost atunci propus de UNPR pentru un loc în Consiliul Local Sector 3. El era secretar general al UNPR Sector 3.
Cornel Pelinaru locuia, la data alegerilor, într-un apartament de aproape 70 mp cumpărat în 1997. El avea o Dacie și un Fiat Panda. Pensia de 48.000 de lei pe an era completată de salariul Seliei Pelinaru care lucra la Grădinița MApN.
În 2016, politicianul și-a încercat din nou șansele fiind propus pe listele PSD-UNPR. Conform declarației de avere nu mai era proprietarul apartamenului în care locuia cu patru ani în urmă. Pelinaru schimbase Fiatul Panda pe un Volkswagen Golf, iar pensia îi fusese mărită la 61.000 de lei anual.
Cornel Pelinaru mai câștiga în 2016 suma de 18.000 de lei anual de la Medical Technology Consulting unde era și asociat. El mai lua 12.000 de lei de la Parlamentul României unde avea o convenție civilă. Selia Pelinaru dăduse postul de la Grădinița MApN pe unul la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri de unde încasa 27.000 de lei pe an.
Intrarea în Consiliul Local i-a adus lui Cornel Pelinaru funcția de președinte al UNPR Sector 3. În declarația de avere din 2017 a reapărut apartamentul de 70 mp din București dar și jumătate dintr-o casă de 90 mp în Ialomița. Politicianul și-a amintit și faptul că Fiat-ul Panda nu a fost vândut. Tot în 2017, în conturile până atunci goale ale pensionarului de la MApN au apărut 70.000 de lei. Veniturile soției au înregistrat o creștere de 30%. Diferența de la un after-school. Din declarația de interese aferentă lui 2017 a dispărut societatea Medical Technology Consulting.
Firma a fost înființată de Pelinaru împreună cu doctorul Flavius Cristian Pavelescu și colegul său de partid Marian Marius Cosmin.
Cornel Pelinaru – afacerile
În 2013, Pavelescu iese din firmă fiind înlocuit de către secretarul de stat din Ministerul Muncii, Răzvan Ionuț Cirică. La finele aceluiași an în firmă intră și avocata Dana Cristina Gae Stoenescu. Aceasta preia aproape toate părțile sociale ale lui Pelinaru.
În 2015, Cornel Pelinaru devine asociat la Medicales Servicii de Sănătate Premium SRL, o societate comercială care nu apare în declarațiile sale de avere sau de interese. Concomitent cu intrarea sa în firmă, aceasta își înființează un punct de lucru în incinta spitalului Burghele din București.
Asociații politicianului sunt Geta Monica Popescu și Dumitru Iulian Popescu, deputat PSD. Apetitul pentru afaceri în sănătate crește pentru politicianul UNPR în 2015 și acesta preia din nou părțile sociale de la Medical Technology Consulting.
Un an mai târziu se retrage iarăși din această firmă în favoarea colegei de partid Ionela Roxana Zamfir. Retragerea are legătură cu numirea sa în Consiliul de Administrare al ADP București. Acționar majoritar este Consiliul Local al Sectorului 3 cu 96%. Celelate acțiuni fiind deținute de Alexandru Pandrea Rakoczy, Eugeniu Sofonea, Rosal Grup SA și Paul Lupescu.
Bani de la stat
Medical Technology Consulting a înregistrat în 2017 afaceri de 0,8 milioane de lei (la jumătate față de 2016) și datorii de 2,9 milioane de lei. Cealaltă firmă unde Pelinaru este implicat, Medicales Servicii de Sănătate Premium SRL, a încheiat anul 2017 cu venituri de 9,5 milioane de lei (cu 0,8 milioane mai mult ca în 2016) și datorii de 8,5 milioane de lei.
Cele două firme au mai multe afaceri cu instituții de stat. Printre acestea: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2. Casa de Asigurări de Sănătate, Insitutul Marius Nasta sau Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon.
Cornel Pelinaru s-a născut în 1952 și este originar din Medgidia unde a studiat la Liceul Nicolae Bălcescu. În 1975 a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație. În 1982 a terminat studiile la Academia de Înalte Studii Militare din București.
Este vorbitor de limba rusă și franceză. Politicianul are un fiu, Adrian Pelinaru care este medic la Spitalul Floreasca.