Robert Negoiță, vizat de acuzații de fraudă. Curtea de Conturi a găsit facturi umflate și deconturi fictive la Primăria Sectorului 3
Robert Negoiță, vizat de acuzații de fraudă. Curtea de Conturi a găsit facturi umflate și deconturi fictive la Primăria Sectorului 3

Robert Negoiță este vizat de acuzații de fraudă în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi. La Primăria Sectorului 3 s-au găsit indicatori de fraudă în programul de reabilitare termică a blocurilor, derulat cu fonduri europene. Mai exact, facturi umflate, materiale decontate din pix, deconturi mai mari către firmele de casă care au realizat lucrările ori materii prime care în realitate nu au fost folosite.

Iată principalele nereguli descoperite de Curtea de Conturi în cazul primăriei conduse de Robert Negoiță, în raportul pe 2018, potrivit Hotnews:

”În cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din sectorul 3”: au fost constatate cheltuieli neeligibile declarate CE în valoare de 11.546 mii lei, rezultate din calculul eronat în cadrul situațiilor de lucrării a cantității pentru articolul CI83, schela tubulară fiind mărită în mod eronat, iar valoarea totală, decontată contractorilor. În cadrul situațiilor de lucrări au fost incluse și decontate unele materiale care nu se regăsesc în lucrările realizate. Pentru activitatea „Demontare, remontare aparate exterioare de climatizare” au fost solicitate și decontate cantități de materiale egale cu greutatea stabilită pentru fiecare aparat demontat/remontat. Valoarea totală a cheltuielilor neeligibile identificate pentru proiectele aflate în eșantion fiind de 2.778 mii lei”, se arată în raport.

În 2017-2018, la primul apel pe POR, Primăria Sectorului 3 a semnat 38 de contracte, pentru reabilitarea a aproape 280 de blocuri, valoarea finanțării fiind de circa 480 milioane lei, din care 285 milioane lei fonduri europene nerambursabile.

La al doilea apel, în 2018, Primăria Sectorului 3 a mai semnat încă 27 contracte de finanțare în valoare de aproape 500 milioane lei din care finanțare nerambursabilă circa 280 milioane lei.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Asa este. La toate blocurile din cartier aparatele de aer conditionat au fost lasate pe perete, nici macar acoperite, au fost murdarite cu moloz de la adezivul de exterior, care odata intarit nu se mai curata. Bine ca au fost prevazute lucrarile de montare si demontare pe hartie. Acum probabil ca aceste lucrari vor fi declarate neeligibile si vor fi aplicate si corectii financiare, asa cum este regula la proiectele finantate de UE. Primaria va suporta costurile corectiilor din banii bugetului local, in loc sa se faca altceva. Bravo ! Ati facut treaba buna…

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *