Măsuri restrictive suplimentare în pandemia de coronavirus nu vor fi luate
Măsuri restrictive suplimentare în pandemia de coronavirus nu vor fi luate

Măsuri restrictive suplimentare în pandemia de coronavirus nu vor fi luate la acest moment, a dat asigurări premierul Ludovic Orban. Clarificările au venit după o declarație a vicepremierului Raluca Turcan, care spusese că Guvernul iar putea ajunge la închiderea mall-urilor.

Guvernul va aplica însă legislația deja elaborată în domeniul prevenirii infectărilor cu COVID-19, a declarat Ludovic Orban, aflat în vizită oficială la Paris.

„Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a declarat marți Ludovic Orban, la ambasada României de la Paris, citat de Agerpres.

Măsuri restrictive suplimentare în pandemia de coronavirus. Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că Executivul nu-și dorește blocarea activității economice, iar măsuri precum închiderea mall-urilor nu ar fi luate decât în ultimă instanță, când n-ar mai exista pași intermediari. În mall-uri s-ar putea lua însă măsuri suplimentare – mai multe dispensere cu dezinfectant, monitorizare a purtării măștilor, a arătat vicepremierul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *