Marcel Ciolacu a declarat, marţi seara, că dacă moţiunea va ajunge la vot, social-democraţii o vor vota, dar că aceştia nu sunt obligaţi să asigure cvorumul în Birourile permanente ale celor două Camere.
Întrebat la postul România TV de ce reprezentanţii PSD din Birourile permanente ale Parlamentului nu asigură cvorumul astfel încât moţiunea să intre în dezbatere, Marcel Ciolacu a răspuns că în orice stat democratic puterea este cea care asigură cvorumul.
„Pe procedurile parlamentare e o cutumă oriunde, în orice stat democratic: puterea asigură cvorumul. Peste tot, în toate structurile Parlamentului. Conduce PSD vreo cameră a Parlamentului? Atunci care e problema cu PSD? Noi nu ne băgăm în lupta lor”, a declarat liderul social-democrat,Marcel Ciolacu.
Totodată, Marcel Ciolacu a reiterat că, dacă moţiunea va ajunge pe ordinea de zi, atunci PSD o va vota.
„Am spus foarte clar că votăm moţiunea de cenzură şi, mai mult decât atât, presupun că USR-ul ne spune foarte clar că, în acel moment, mergem la alegeri anticipate. Să ajungă la vot şi o votăm. Presupun că o să trebuiască să aibă o discuţie cu noi. Data trecută, noi am propus o moţiune, am trimis textul. Ei au făcut o moţiune, nu au avut bunul-simţ să ne trimită nici textul. Dacă vrei voturile unui partid nu trebuie să şi vorbeşti cu acel partid? (…) Eu vreau să plece tot guvernul. Eu vreau alegeri anticipate”, a subliniat Marcel Ciolacu.
Întrebat dacă PSD nu s-a „speriat” de oportunitatea de a putea da jos guvernul, Marcel Ciolacu a răspuns cu reproşuri aduse miniştrilor USR PLUS, arătând că nu poate să accepte „ca un ipocrit”, făcând referire la Dan Barna, „să se folosească de PSD şi de români”.
Ciolacu a adăugat că nu i-ar fi teamă să preia PSD guvernarea. „Chiar suntem pregătiţi. Avem programul de guvernare finalizat. Avem pachete de legi fixe şi exact pe domenii ce trebuie făcut în România în continuare”, a declarat acesta.
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu vede care este performanţa miniştrilor USR PLUS, fiind de părere că reprezentanţii acestei formaţiuni ar fi „ipocriţi”, deoarece nu îşi dau demisia toţi, din toate structurile. „E un bâlci”, a opinat el.
Marcel Ciolacu a mai menţionat că, de la debutul crizei, nu a fost sunat nici de preşedintele Klaus Iohannis şi nici de premierul Florin Cîţu. „Nu am eu atribuţii de mediator. (…) Sunt Jolly Jokerul lor? Ce-i PSD? Nu vedeţi că e o mascaradă? De fapt, nu e o criză politică pe principii (…), e o criză politică pe o luptă a lor”,