Kelemen Hunor, susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Suntem pe un drum bun, însă nu așteptați minuni, mai ales în teritoriu, spune vicepremierul. Președintele UDMR a mai spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pentru o perioadă limitată de timp: „Sunt perioade când trebuie să fii solidar cu acei cetățeni și acea societate unde faci profit și pe seamă cărora faci profit”.
„Suntem pe un drum bun”, a comentat Kelemen Hunor, marți seara, la TVR, despre relațiile între noii parteneri de guvernare.
„Sunt două partide (n.r. PNL și PSD) care ani de zile au fost adversari puternici și brutali… e nevoie de timp, de răbdare, de efort intelectual, de înțelepciune… eu cred că președinții Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au făcut un efort excepțional și până în prezent au reușit”, a adăugat Kelemen Hunor.
Totuși, încrederea se câștigă foarte greu și se pierde ușor, a declarat vicepremierul care a mai spus că problemele cele mai complicate sunt în teritoriu. Liderul UDMR le-a cerut oamenilor să nu aștepte minuni, ci responsabilitate.
„Mai este o problemă complicată în teritoriu… în anumite județe, localități, este nevoie de timp, acolo mulți au fost adversari… să nu așteptați minuni, să așteptați responsabilitate și să aveți răbdare”, a precizat Kelemen Hunor.
Președintele UDMR a mai spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pentru o perioadă limitată de timp.
„Ieri a fost o discuție scurtă și vom continua când discutăm despre buget. E vorba despre o propunere pentru o perioadă de un an, poate să fie 2, 3 ani, nu este ceva permanent. E vorba de a crește veniturile la buget într-o perioadă dificilă când ești nevoit din cauza inflației, din cauza creșterii prețurilor la energie să mai aduci la buget niște sume prin care poți să îi ajuți pe acei oameni care au nevoie de ajutor, dar în același timp trebuie să faci și investiții în sănătate, în educație, în domenii importante și atunci eu am propus această taxă”, a mai spus Kelemen Hunor.
„Toată lumea vorbea de taxă de solidaritate și am spus ok, dar haideți să vedem cine cu cine trebuie să fie solidar într-o astfel de perioadă. Nu este ceva uzual, trebuie o discuție și cu mediul de afaceri, au exisat deja mici discuții, unii acceptă mai ușor, alții mai greu, dar eu spun așa: O taxă de 1% din cifra de afaceri pentru o perioadă de un an, și vorbim de cifra de afaceri pentru anul 2021 (…) acest lucru înseamnă un venit important”, a declarat Kelemen Hunor, la TVR.