Demiterea prefectului de Prahova este cerută de sindicaliștii din Poliție. Polițiștii îl acuză pe Virgil Nanu că s-a folosit de angajați ai mai multor instituții locale, inclusiv din subordinea sa de la IPJ, pentru efectuarea de anchete epidemiologice.
Măsura dispusă de prefectul de Prahova prevede ca angajaţi ai mai multor instituţii, între care Prefectura, Consiliul Judeţean, Jandarmeria şi Poliţia judeţeană să participe, timp de 10 zile, între 15 şi 25 februarie, la realizarea anchetelor epidemiologice, sub coordonarea unui medic. Mai mult, sindicaliștii îl acuză pe şeful interimar al IPJ Prahova de obedienţă, relatează B1TV.
„Practic, poliţiştii IPJ Prahova, planificaţi în serviciu la CJSU Prahova, sunt obligaţi să îndeplinească ILEGAL atribuţii care intră CLAR în sfera de competenţe a angajaţilor din cadrul DSP. Înţelegem obedienţa politică a domnului comisar şef Preda Ginel care speră să fie titularizat pe post, căruia, dacă cele de mai sus se confirmă, ar trebui să-i înceteze imediat desemnarea pe funcţia de inspector şef al IPJ PRAHOVA şi să fie decanşată cercetarea prealabilă împotriva acestuia de către IGPR. În actualul context de deficit de personal, aproximativ 15.000 poliţişti în minus, luăm poliţişti pe care, în loc să-i lăsăm în stradă, îi obligăm să îndeplinească atribuţii vădit în afara fişei postului pe care îl ocupă”, a scris SNPPC, într-un comunicat, preluat de B1Tv.
Sindicatul a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, „să dispună încetarea acestei practici ilegale, dăunătoare sănătăţii şi siguranţei publice” şi consideră că primul ministru Nicolae Ciucă trebuie să dispună Demiterea prefectului de Prahova: „trebuie să revoce de îndată prefectul judeţului Prahova”.
„A mai rămas să fim dotaţi cu stetoscop, parafă, doze de vaccin. Prim-ministrul României trebuie să revoce de îndată prefectul judeţului Prahova, care iată poate dispune după bunul plac în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu astfel de aberaţii cu girul şefilor de arme judeţeni”, au adăugat sindicaliştii.
Angajaţi ai mai multor instituţii din sistemul public, între care Prefectura, Consiliul Judeţean, ISU, Garda de Mediu, Baza Logistică Jandarmeria şi Poliţia Prahova participă, începând din 15 februarie, pentru o perioadă de 10 zile, la realizarea anchetelor epidemiologice în cazul celor bolnavi de COVID. Decizia în această privinţă a fost luată de prefectul de Prahova, Virgil Nanu, în contextul în care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova avea 7.350 de anchete restante, iar instituţia nu face faţă numărului mare de cazuri.