Un director ANAF este urmărit penal pentru infracțiuni de corupție, la DNA
Un director ANAF este urmărit penal pentru infracțiuni de corupție, la DNA

Un director ANAF este urmărit penal pentru infracțiuni de corupție, la DNA. Pentru o plată generoasă, Adrian Cojocaru ar fi intermediat plasarea unor produse într-un lanț de supermarketuri, susțin procurorii.

Cătălin Adrian Cojocaru, director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC)- ANAF este acuzat de două infracțiuni de complicitate la trafic de influență în formă continuată. În aceeași cauză este vizat și un om de afaceri, acuzat de trafic de influență în formă continuată.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, Cătălin Adrian Cojocaru ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

La schimb, directorul din ANAF ar fi cerut 40% din părțile sociale ale societăților respective și ar fi primit 4.000 euro și 276.000 lei. Banii, spun procurorii DNA, au fost disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale, transmite B1TV.

Doi inspectori din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile tot într-o anchetă a DNA, în alt dosar.

Andrei Ioan Iliescu și Alin Ion Popescu sunt acuzați de procurori că au luat mită de la administratorul unei firme, martor în cauză, pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate la societatea respectivă.

Pe 27 ianuarie, Alin Ion Popescu ar fi fost surprins în flagrant în timp ce primea 26.000 lei, a doua tranșă de bani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *