3326649317480726233367607474116672290111259n

Președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia la bordul unui avion privat care a fost închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, scrie Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației.

„Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023”, scrie publicația Boarding Pass, care publică mai multe imagini cu aeronava.

Avionul a zburat sâmbătă seară, 4 martie, din București până Sibiu. De acolo, a plecat spre Japonia, însă a oprit în Baku, capitala Azerbaidjanului, pentru realimentare, „deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei”, notează sursa citată, citată de Libertatea.ro.

Potrivit Boarding Pass, avionul este un Boeing 737-900ER în configurație Boeing Business Jet. A fost închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet.

Cum arată avionul descris pe site-ul companiei drept un „uimitor avion VIP”

Pe site-ul companiei Global Jet este un singur avion care arată la fel precum cel cu care Iohannis a aterizat la Tokyo. Este vorba despre Boeing BBJ3. Acesta este încadrat la categoria VIP și poate găzdui 19 pasageri. „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii site-ului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *