Premierul Florin Cîțu a anunțat marți că a discutat cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte, căruia i-a spus că România este „pe deplin pregătită” pentru a intra în zona Schengen.

Florin Cîțu i-a transmis premierului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Țările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relațiilor economice și pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Florin Cîțu, marți, pe pagina de Facebook.

Premierul român Florin Cîțu a adăugat că a discutat cu Mark Rutte și „despre evoluția pandemiei și despre cum se desfășoară procesul de vaccinare în cele două state”.

La jumătatea lunii ianuarie, Guvernul Olandei a demisionat ca urmare a scandalului legat de miile de părinți acuzați pe nedrept de fraudă de către autoritățile fiscale. Mark Rutte i-a înmânat demisia regelui Willem-Alexander și a rămas prim-ministru interimar până la formarea unei noi coaliții, în contextul în care alegeri generale sunt deja programate în luna martie, potivit Digi 24.

Florin Cîțu a declarat că autorităţile sunt pregătite să asigure în lunile următoare vaccinarea anti-COVID a 150.000 de persoane pe zi, subliniind faptul că ţinta fermă a Guvernului este aceea ca în luna septembrie să existe 10,4 milioane de români imunizaţi.

„Am spus că merge bine campania de vaccinare, dar astăzi avem o confirmare şi de la nivel internaţional. Bloomberg a prezentat nişte date care arată că România este pe locul 18 la nivel global şi pe locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte această campanie de vaccinare. Sunt mai multe statistici. Aşa cum am spus, pe mine mă interesează foarte mult cum primim dozele, să accelerăm ritmul. Am ajuns treptat de la o medie de 13.000, au fost astăzi 34.000 de vaccinuri făcute, mergem spre 50.000. Noi am spus că putem să ajungem la 150.000 de vaccinuri făcute pe zi, doar să avem dozele”, a declarat Florin Cîţu, marţi, într-un interviu la Europa FM.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *