Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că nu intentionează să demisioneze decât dacă Guvernul îi va cere acest lucru. Secretarul de stat în MAI  a explicat că fiecare Guvern are dreptul să îi spună că nu dorește să mai lucreze cu el „Cine vine poate decide să plec. Și atunci eu plec”, a mai spus șeful DSU, potrivit România TV.

Raed Arafat le răspunde protestarilor care îi cer demisia

E rezultatul unei manipulări. Se dorește creșterea nivelului emoțional. Nu știu care e motivul. Oricum cineva încearcă să crească furia și nemulțumirea la nivelul populației. Poziția mea despre partea cu demisia sau demiterea: E dreptul oricărui guvern care vine să îmi spună nu vreau să mai lucrez cu tine. Și nu voi mai sta niciun minut în plus dacă mi se spune acest lucru. Cine vine poate decide să plec și eu plec. La plecare voi explica amănunțit unde era sistemul în urmă cu câțiva ani și unde se află acum. Asta va fi singurul lucru pe care îl voi face dacă mi se va cere să plec. Eu vreau să vă spun că îmi pare rău pentru ce se întâmplă. Dar ce vreau să vă asigur e că împreună cu toate serviciile de urgență vă stăm la dispoziție să vă rog să aveți încredere în acești oameni pentru că în momentul de față alții nu avem. Trebuie să aveți încredere în acest sistem”, a declarat Raed Arafat pentru RTV.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, sâmbătă, un protest în fața Ministerului Sănătăţii, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”. AUR a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Raed Arafat.

„Demisia!”, „Jos Guvernul!”, „Ruşine să vă fie!”

Partidul AUR a organizat, sâmbătă, începând cu ora 17.00, un protest la Ministerul Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”. În jurul orei 18.00, aceștia au plecat într-un marș spre Piața Victoriei şi apoi spre Institutul ”Matei Balş”, scandând „Demisia”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Ce vrem noi e și pentru voi”.

Partidul AUR a solicitat vineri demisia de urgenţă a Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul Matei Balş, precum şi a managerului interimar Maria Niţescu, ca responsabilă directă.

Ce spune George Simion (AUR)?

„Am venit astăzi, în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a spune stop batjocurii din ţara noastră. Ne-au condus toţi: PSD, PNL, USR. Sunt aceeaşi gaşcă care fură banii de la sănătate, care fură banii de la educaţie, care fură banii pentru autostrăzi, care ne omoară cu zile de 31 de ani.

De ce nimeni nu a organizat un protest imediat după incendiu? Pentru că în România se iese la protest doar la comandă. Acum trei luni, acest ministru cerea demisii şi cerea măsuri de urgenţă. De o lună, este ministru, a luat urgent acele măsuri? Nu am văzut, după cum nu am văzut să fie contestat cel care supervizează toate achiziţiile din domeniul sănătăţii – Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *