Alexandru Rafila, despre vaccinul AstraZeneca: În opinia mea este un vaccin bun și sigur

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, afirmă că vaccinul AstraZeneca este un vaccin „bun și sigur” dar că atunci când apar suspiciuni în legătură cu un lot, acesta trebuie suspendat până se clarifică situația.

„Proporția de persoane care a suferit probleme de sănătate nu este mai mare față de populația care nu a fost vaccinată. Când apare o suspiciune lotul este oprit de la vaccinare. Opinia mea este că e un vaccin bun si sigur, dar nu putem să luăm lucrurile ca atare decât când o autoritate competentă își spune opinia”, susține Alexandru Rafila, scrie Digi 24.

Alexandru Rafila a precizat că s-a uitat peste cifre, iar vaccinul pare a fi „sigur”.

„Uitându-mă pe cifre văd că este un vaccin sigur, dar situații speciale din anumite țări trebuie luate în considerare. Un lot la care apare o suspiciune este suspendat de la adminstrare până când se clarifică”, mai susține Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a declarat luni că PSD pregătește o moțiune simplă pe Sănătate, motivată de „acțiunile și mai ales inacțiunile” ministrului Vlad Voiculescu. Alexandru Rafila îi reproșează ministrului felul în care gestionează criza din sănătate provocată de pandemia de coronavirus și afirmă că amenințările cu amenzi pot să demobilizeze personalul medical.

„Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material, rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va conctretiza prin depunerea unei moțiuni simple. În mod evident, acțiunile și mai ales inacțiunile Ministerului Sănătății și ministrului Sănătății în ultima perioadă probabil că justifică un astfel de demers politic”, a declarat deputatul Alexandru Rafila luni, la Digi24.

Alexandru Rafila critică ideea amenzilor pentru vaccinare, spunând că acestea pot demoraliza angajații din centrele de vaccinare.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați”, a spus Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *