PSD

PSD îi cere premierului Florin Cîțu și președintelui României Klaus Iohannis revocarea „de îndată” a ministrului Economiei Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 – Granturi pentru investiții acordate pentru IMM-uri, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, PSD cere USR-PLUS să fie „consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor și să retragă sprijinul politic ministrului Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă.”

PSD cere demiterea ministrului Economiei Claudiu Năsui

Potrivit comunicatului PSD, „orice zi în plus ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români”

„Prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanșării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei, ori incompetența fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri și compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exercițiul financiar 2013-2020. În ambele situații, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români și marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa”, anunță PSD.

„După bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care și-au pus speranțe în accesarea fondurilor europene și au cheltuit bani și timp pentru a se înscrie în Măsura 3,  antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Măsurile 1, 2 și 3 sunt parte dintr-un pachet de sprijin al companiilor afectate de criza COVID-19, a căror activitate a fost interzisă ori redusă în perioada stării de urgență sau de alertă.

Ministerul Economiei a anunțat, miercuri, că renunță la Măsura 3 – granturi de investiții, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, destinată granturilor pentru capital de lucru, se arată într-un comunicat de presă. Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din alte surse de finanțare europeană, provenite din REACT-EU.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *