Dan Barna nu exclude o candidatură a lui Cătălin Drulă la șefia USR PLUS, la Congresul care va avea loc în luna septembrie. Până în acest moment, pentru funcția de președinte al partidului și-au anunțat candidatura Dan Barna și Dacian Cioloș.

Întrebat, în direct la Digi24, despre o eventuală contracandidatură a lui Cătălin Drulă la Congresul USR PLUS, Barna a spus că „va fi o decizie pe care o va lua Cătălin” și că este una dintre „personalitățile politice cu mare ascensiune” în partid.

„Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Copreședintele USR PLUS a precizat că nu a fost stabilită încă data Congresului, însă acesta va avea loc la jumătatea lunii septembrie.

Președintele USR PLUS, Dan Barna, va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Actualul statut al USR prevede că mandatul preşedintelui este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Dan Barna spune că a vrut să medieze conflictul dintre Nicușor Dan și USR PLUS

Copreședintele USR PLUS a declarat miercuri, în legătură cu conflictul dintre primarul general și consilierii partidului său, în urmă căruia a fost blocat bugetul Capitalei, că este „dispus să medieze conflictul”. Barna spune că a transmis acest lucru și primarului, și consilierilor, însă nu l-a căutat nimeni.

„Le-am spus colegilor și lui Nicușor Dan că sunt dispus să mediez conflictul. Nu m-a căutat nimeni. La prima strigare nu s-a găsit consensul. Bucureștiul va avea cu siguranță un buget în perioada următoare”, a declarat Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *